Ford Focus: Motor start niet/slaat af. Benzinepomp defect?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb een Ford Focus 1.6 wagon benzine.
De laatste maanden heb ik problemen met de auto, die ik hieronder zal beschrijven.

Ongeveer 5 maanden geleden wilde ik de auto starten. De motor sloeg na een fractie van een seconde weer af. Na wat zoekwerk kwam ik erachter dat de zekering van de benzinepomp was doorgebrand. Wat opvallend was is dat dit gebeurde met een nog warme motor.

Dit gebeurde hierna nog een aantal keer, iedere keer bij een warme motor. Zekering vervangen en ik kon weer verder rijden.
Daarna gebeurde ook hetzelfde, waarbij de zekering niet doorbrandde. Als de motor dan weer was afgekoeld, kon ik gewoon weer starten en verder rijden.

Vorige week was het weer raak. De motor sloeg na een fractie van een seconde weer af, nadat ik hem met een nog warme motor wilde starten. Daarbij viel op dat de motor na 1-2 pogingen helemaal niet meer aan wilde slaan, de startmotor draaide echter wel rond. Het duurde nu uiteindelijk veel langer voor de ik motor weer aan de praat kon krijgen.
Toen ik de motor uiteindelijk weer draaiende kreeg, zette ik deze uit om het opnieuw te proberen. Hij liep gelijk weer, maar na een paar seconden stationair draaien sloeg hij weer af. Daarna kreeg ik hem weer niet aan de praat.
Bleek dat de zekering van de brandstofpomp weer was doorgebrand.
Nieuwe zekering erin, en was weer starten lopen. Hierop de motor weer uitgezet en opnieuw gestart. De motor startte, liep een paar tellen en sloeg vervolgens weer af. Daarna weigerde hij weer dienst.

Zojuist de motor weer gestart. Ik hoorde toen ik de contactsleutel omdraaide een zoemend geluid (benzinepomp?). Het was starten en lopen. Heb de motor 30 seconden laten draaien, geen probleem. Toen ik hem afzette en opnieuw de sleutel omdraaide, hoorde ik geen zoemend geluid meer. Toen ik de motor startte liep hij voor 2-3 seconden en sloeg weer af. Nu krijg ik hem weer niet aan de praat. De zekering is overigens nog goed.

Nu heb ik al flink lopen googlen wat het probleem zou kunnen zijn en denk zelf dat de benzinepomp is overleden. Toch zou ik graag jullie mening willen weten, in de hoop dat ik wat over het hoofd zie.

TSH2810

Geplaatst door TSH2810 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Het klinkt wel als een benzine pomp die te zwaar draait.
Tap eens op de onderkant van de benzinetank. Soms schiet de pomp dan los en werkt dan weer (even).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.