Ford Mondeo: Motor zoemt

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2.5 v6, Motorinhoud (cc): 250, Vermogen (kw): 170

Mijn motor maakt soms een zoemend geluid maar alleen wanneer ik rijd als ik dan stil sta voor een stoplicht houd het weer op. Soms doet hij dit wel en soms niet ik heb geen idee wat het kan zijn? Weet iemand hoe en of wat?

jhieronimus

Geplaatst door jhieronimus (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Heino4267 (230), 6 jaar geleden

Je omschrijving is veel te vaag, daar kunnen we weinig mee.
Even een garagemonteur mee laten luisteren?

ferdinand (60), 6 jaar geleden

Weet je zeker ,dat het je motor is.Kan ook een wiellager zijn.
Ferry

jhieronimus (0), 6 jaar geleden

Nee is geen lager want het houd pas op als ik stil sta gekke is ook dat hij dit alleen doet als ik er in zit. Als ik de motor start met de motor kap open en gas geef doet hij dit niet. Hij moet echt een stukje rijden eerst.

ferdinand (60), 6 jaar geleden

Als het een wiellager is ,houdt het geluid ook pas op als je stil staat.
Ferry

jhieronimus (0), 6 jaar geleden

Het is geen lager want het is duidelijk de motor het lijkt alsof het iets te maken moet hebben met een klep die open en dicht gaat en als die open staat dan hoor ik gezien dan houd het even aan en dan is het weer weg. Het is jammer dat ik zo weinig over die 2.5 v6 weet. Ik had wel laatst een gat in een slang vervangen die vacuüm moest trekken want ik kreeg een storing in bank 2 vermeld maar dat staat hier los van. De storing krijg ik ook niet meer vermeld, niet op me dashboard en ook niet als die connector die in mijn auto zit hem uitleest en doorgeeft aan de ANWB. Is trouwens wel een aanrader vind ik voor iedereen die wat meer van zijn auto wil begrijpen zo'n connector. Heb er ook al bij 2 andere storingen nut van gehad ik hoef namelijk niet meer specifiek naar de garage om me auto uit te laten lezen maar bel gewoon naar de ANWB en die vertellen me precies wat er aan de hand is en wat ik zou kunnen doen. Alleen dat gezoem is dus geen storing en daardoor moeilijk te achterhalen wat en waarom het gebeurt ?

Probeo (0), 6 jaar geleden

Hallo Jhieronimus,

Wat gebeurt er met het geluid op het moment dat je stilstaand en aan het stuur beweegt?
Wanneer het geluid verandert moet je eens kijken in het reservoir van de stuurbekrachtiger.
Voldoende olie, schuimt de olie op het moment dat je stuurt?
Succes

jhieronimus (0), 6 jaar geleden

Als ik stil sta verdwijnt het vanzelf weer soms meteen soms houd het nog heel even aan en dan is het weg het is niet de stuurbekrachtiging. Het peil is goed en het is ook schoon.
Ik kan niet me motor laten draaien en dan met open motorkap gaan kijken waar het vandaan komt want vreemd genoeg zoemt de motor dan dus niet of beter gezegd nooit.
Het gebeurt alleen als ik in mijn auto zit.
En het is toch wel duidelijk hoorbaar dat het niet helemaal hoort het is namelijk meer een soort gekreun ipv gezoem.

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

jhieronimus, maak er eens n opname van en plaats deze hier dan krijg je vast het juiste antwoord.

jhieronimus (0), 6 jaar geleden

Ik heb het gevonden de motor heeft zowel links als rechts een vsnaar de rechter heeft een soort van plastic rolletje waar hij door op spanning word gezet. Deze was een beetje stroef en liep dus niet zo goed vandaar dat gekreun. Ik heb er wat WD-40 op gespoten en alleen op de plek waar de rol rolt dus niet de snaar zelf. Tot nu toe is het probleem verholpen ik hoop dat dat zo blijft.

jhieronimus (0), 6 jaar geleden

Graag zou ik een reactie hierop willen krijgen om te weten of iemand dit probleem ook heeft gehad?

ferdinand (60), 5 jaar geleden

WD 40 gebruik je om iets te constateren.Het lost niets op . Ga er van uit dat het geluid terug komt.Maar je weet in ieder geval wat het is .
Ferry

Heino4267 (230), 5 jaar geleden

En zo te lezen is het mogelijk een geleiderol van je multiriem en dat kan je los vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.