Ford Focus: Natte vloer bijrijderskant

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 TI-VCT 125 pk

Ik ontdekte gistermorgen dat de onderzijde van de vloermat aan bijrijderskant nat was. Heeft iemand dit al eens bij de hand gehad bij een focus 3? Bij mijn focus 2 fase 1 heb ik ik het wel gehad en toen was de oorzaak het kachelhuis.

Harold33

Geplaatst door Harold33 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

22 Reacties

kaleido 1 (980) PRO, 11 jaar geleden

Oke de afvoergaten onder de afdekplaat onder de voorruit zijn wel schoon, links en rechts in het binnenscherm, te bereiken vanonder de motorkap

Harold33 (0), 11 jaar geleden

De twee roosters onder het voorraam zijn schoon, ik neem aan dat je de roosters bedoelt die je eraf kan halen?

kaleido 1 (980) PRO, 11 jaar geleden

Zie wel dat het hier om een auto van 2012 gaat , garantie , naar de dealer , laat die het lekker oplossen, als je zelf aan de gang gaat en er sneuvelt wat is het geen garantie meer , omdat je er al zelf aan heb zitten knutselen , ja zo lullig kunnen ze zijn.

Harold33 (0), 11 jaar geleden

Ik ga morgen naar de dealer. Maar los het graag zelf op als dat mogelijk is. En als er iemand hetzelfde probleem heeft met de focus 3 dan kan ik de dealer gericht laten zoeken

Harold33 (0), 11 jaar geleden

Vanmorgen weer condens in mijn auto. Ik kon nu goed voelen waar het water vandaan kwam. Aan de rechterkant van de middenconsole achter het kunststof paneel. Wie weet wat daar zit wat waterlekkage zou kunnen veroorzaken?

[img]http://i1053.photobucket.com/albums/s462...[/img]

Postie (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat kunnen 2 dingen zijn, koelvloeistof lekkage uit je kachelradiateur, dan zou je koelvloeistofpeil ook moeten zakken. Of het is condenswater van de airco installatie. Denk het 2e.

Harold33 (0), 11 jaar geleden

Koelvloeistof is het niet, het reservoir is namelijk vol. Condenswater van de airco volgens mij ook niet. Volgens mij is het regenwater dat op de een of andere manier binnenkomt

kaleido 1 (980) PRO, 11 jaar geleden

Voorruit lek ? , wat het ook is garantie dealer , niet zelf gaan knoeien .

Harold33 (0), 11 jaar geleden

Denk ook niet dat het de voorruit is

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

precies daarachter zit het afvoerslangetje van de airco
wedden dat deze verstopt zit

Harold33 (0), 11 jaar geleden

Zoiets verwacht je toch niet bij z'on nieuwe auto! Kan ik dat zelf verhelpen?

Harold33 (0), 11 jaar geleden

voor aanstaande donderdag maar weer een afspraak gemaakt bij de garage. Kijken of ze het nu wel kunnen vinden. Word altijd een beetje chagerijnig van dit soort klachten.

Harold33 (0), 11 jaar geleden

Ik kreeg van de garage onderstaand bericht:

Vermoedelijk hebben we de oorzaak van de lekkage ontdekt. Het hitteschild van de uitlaat zat tegen de afwatering van het kachelhuis, waardoor er geen water meer uit kon lopen. Hierdoor hoopt het water (condenswater van de airco) zich op in het kachelhuis, waardoor het er op andere plaatsen uitkomt. Volgens mij zat de lekkage in het interieur op de plaats van de 3de foto, daar waar de afwaterings-slang van het kachelhuis zit. Ik heb het hitteschild verbogen om de afwatering vrij te houden. De auto heeft 20 minuten met de airco vol aan staan draaien, maar er kwam geen water meer binnen. Ook hebben we de auto nog een kwartier lang nat gespoten aan de voorzijde bij het raam, maar ook toen kwam er geen water binnen.

Had u de auto misschien nog gewassen willen hebben?

[img]http://img526.imageshack.us/img526/3135/...[/img]

[img]http://img254.imageshack.us/img254/7448/...[/img]

[img]http://img543.imageshack.us/img543/7302/...[/img]

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

wat ik je dus al zei;
airco afvoer

Harold33 (0), 11 jaar geleden

blijkt toch nog een beetje water komen zag ik net. En de garage weet het ook niet meer.

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

garage weet het niet meer ???
nieuwe auto,ford dealer?????
zij moeten het oplossen
zo moeilijk is het niet,al moeten ze het gehele dashboard eruithalen.je hebt toch garantie?

Harold33 (0), 11 jaar geleden

ja dat zal moeten. Morgen maar weer langs de garage. Het stukje leiding achter de bolling van het kunststof is vochtig daar drupt water langs, dus het kom van hoger.

NoBoTo (0), 11 jaar geleden

Ik heb met mijn C max (2006) hetzelfde probleem sinds ca. enkele weken. De mat aan de bijrijderskant is zeiknat. Ik heb de bekleding losgehaald om het een beetje te laten drogen. En rij nu met de kachel hoog en raampje op een kiertje om het vocht maar zoveel mogelijk af te voeren. In het gebruik lijkt de auto niet natter te worden, dus ik denk niet dat het aan de airco-afwatering ligt. Na een forse regenbui woensdagnacht leek alles weer behoorlijk natter. (je gaat soms twijfelen; was het al zo nat?) Achter/onder de paravaan is alles kurkdroog en ook niet erg vervuild met blad o.i.d.
De auto heeft eind oktober een beurt (dealer) gehad, daar is ook de pollenfilter vervangen. Zou het daarmee te maken kunnen hebben? Hoe kan ik dat controleren?
Een paar keer hebben we ook bij een flinke drempel wat geklots gehoord, alsof er achter het dashboard een jerrycan water zat. Koelvloeistof is op peil overigens.
Alle tips zijn welkom, ik wil graag een paar uur werkplaatstarief besparen door in ieder geval zelf de diagnose te stellen, want dit kan anders behoorlijk (financieel) uit de hand lopen.

jansenwinters (0), 10 jaar geleden

In 2005 kocht ik een Ford focus 2.0 benzine, automatic bouwjaar 2003. Op een bepaalde dag in de winter ontdekte ik dat de vloermat aan de bijrijderskant nat was. Onder de mat stond een plas. Ik kon geen lek vinden en heb op een gegeven moment de afdekplaat onder de voorruit bij de bijrijder, met siliconenkit afgekit , dus op de kier tussen ruit en afdekplaat. Dit bleek afdoende, dus geen water meer binnen, nadat ik met een verfafbrander de mat gedroogd had. Als ik nu een interieurfilter onder die plaat vervang, dan kit ik de plaat weer af. Een nieuwe plaat zou beter afsluiten en dan is het probleem misschien verholpen. Toen kostte die plaat rond 100 euro, dus niet gekocht. Nu ben ik op zoek naar een tweede-hands, vandaar dat ik op deze site kwam. Kan echter nergens de naam van die plaat vinden, en dus ook niet bij de nieuwe onderdelen. Anders blijf ik gewoon aan het kitten. Ik begrijp uit de berichten dat de nieuwe Fords hetzelfde euvel hebben.

lemke (5), 10 jaar geleden

Idd ook de nieuwe ford hebben hier last van het onderdeel heet parafan plaat maar idd als deze eenmaal los is geweest is de kans groot dat de afwatergoot die er onder zit ook niet goed zit en als de parafan dan niet goed afsluit loopt het water via de luchtinlaat van de kachel naar binnen.
Ook nog een tip kijk even als je hem toch los heb of de waterafvoer bij het schutboard niet verstopt zit.
succes

jansenwinters (0), 10 jaar geleden

Lemke, bedankt voor de info. Misschien niet zo verstandig om een gebruikte parafan te nemen. Voor iets meer geld heb je toch een nieuwe parafan. Als ik zo ver ben met het vervangen, zal ik zeker op de gegeven tips letten. nogmaals bedankt voor het beantwoorden.

Kay van Brussel (0), 7 jaar geleden

Tijdje geleden de aircopomp defect gehad in mijn Ford KA uit 2008. Na deze vervangen te hebben bij een monteur komt er vocht binnen bij de bestuurderskant. Het vocht komt alleen binnen bij een ingeschakelde airco. Direct de monteur gebeld. De monteur weet wat het probleem is en zegt dat ik er makkelijk mee kan doorrijden tot hij tijd heeft. Zodra ik meet weet en het opgelost is, zal ik iets laten weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.