Ford Focus ST 2006: Nokkenassen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 225

nokkenassen op tijd zetten

Geplaatst door

hamlapje (105)

al 2 weken lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

. . ik heb niet je motorcode maar ik gok deze dat is de enige 2500cc 225 kw

Nokkenastandwielen zijn er afgeweest voor keering te vervangen hoe moeten de nokkenassen staan te opzichte van de tandwielen

hamlapje 105

2 weken

Als je de tandwielen los hebt gehad, moet je speciaal gereedschap gebruiken om aan de achterkant van de motor de nokkenassen te blokkeren en op tijd te zetten. daarna moet je de tandwielen oplossen, de verstellers geheel naar rechts draaien, de tandwielen met de 3 boutjes op de verstellers zetten en deze zo monteren dat de merktekens overeenkomen met de merktekens op de distributiekap zonder dat de verstellers verdraaien, en dan de boel vastzetten. Makkelijker is even een reparatiebeschrijving op te vragen bij de ford en vragen of je het gereedschap mag gebruiken. Let op, olielekkage komt 9 van de 10 keer door een defecte versteller en niet door de nokkenaskerring.
Dit verhaal geldt voor de 2.5 motor welke ook in de volvo v70 enzo zit. Dat is dus de constructie zoals op de foto van senior, alleen kun je t zo niet meer monteren wanneer de versteller(s) los zijn geweest.

harry4203 1770
badge vip badge

2 weken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus ST of stel zelf een nieuwe vraag.