Ford Mondeo: noodloop mondeo mk2 V6

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2500

hallo .
telkens wanneer ik op de snelweg van 120 doortrek naar c.a. 150 km , gaat de mondeo over op noodloop . Moet dan stoppen en de auto 20 sec uitzetten . Vervolgens kan ik gewoon doorrijden . Dit alles gebeurt in de 3e versnelling . Het is een automaat met O/D , die hij niet meer vindt . Het probleem had ik ook met de vorige transmissie . Heb een vermoeden dat het een sensor is . Weet alleen niet welke ???
Kan mij iemang hier de tip of info over geven .
BVD winy

winy

Geplaatst door winy (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Zou hem eerst even aan de computer hangen om een juiste diagnose te kunnen stellen.

Het kan n.l. vanalles zijn.

En om op de gok diverse onderdelen te vervangen die naderhand niet nodig waren,is zonde van tijd en geld.

Gr Stefan

winy (0), 14 jaar geleden

he stefan . bedankt voor je snelle reactie . De bak had ik al laten uitlezen bij BTS in Heerlen . Hier uit bleek dat er met de trans niets mankeerd . Enkel een fout melding in de sport/eco schakelaar . Heb nu iemand in kerkrade gevonden die de mondeo grondig gaat uitlezen . ik houd je op de hoogte . gr Winy

winy (0), 14 jaar geleden

hoi stefan . De mondeo hebben ze vandaag uitgelezen . Geen storingen gevonden . Blijkbaar iets met de kickdown afstelling . Deze gaat niet via een kabel zoals vroeger vaak , maar via een sensor bij het gaspedaal .
Weet jij hier meer van . Zoals waar zit dat ding ?? enz .
De kickdown reágeerd daarom veel te snel en agresief en vind vermoedelijk dan ook de O/D niet , vandaar het te hoge toerental en vervolgens de noodloop .
B.V.D . winy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.