Ford Fiesta: P2135 gasklep/pedaalpositie

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 (Q)

Deze fiesta had gisteren een melding op het dashbord; EAC fail. Toen was de ecu in noodloop, dwz de auto reed niet harder dan 30 km/u. Volgens het boekje is dit een foutmelding van het electr. gaspedaal dus hebben we de motorregeling uitgelezen en daar krijgen we als code P2135, correlatie voltage gasklep-/pedaalpositie sensor/schakelaar.
We zijn al met de auto gaan rijden met scoopbeeld op de pedaalsensor maar hier is nu niets aan te zien, ook is de melding weg en rijdt de auto weer gewoon. Heeft iemand hier ervaring mee, kan ik er van uit gaan dat de pedaalsensor dit veroorzaakt en moet ik die dus vervangen?

harlie

Geplaatst door harlie PRO , lid sinds 8 jaar geleden

6 Reacties

albert177 PRO, 6 jaar geleden

hallo harlie dit is een redelijk bekend probleem . melding eac fail in display en de foutcode op het gaspedaal, dit is te verhelpen door de ecu te voorzien van nieuwe software groeten albert

harlie PRO, 6 jaar geleden

Hoe oud is deze oplossing albert? De auto is namelijk in juli 2011 naar de dealer geweest voor een update en kwam toen terug met de melding dat er geen updates beschikbaar zijn voor deze auto.

albert177 PRO, 6 jaar geleden

hallo harlie een jaar of vijf zeker, maar komt best nog wel eens voor, dus begin daar eerst maar eens mee

harlie PRO, 6 jaar geleden

Als ik het goed begrijp is de update al 5 jaar oud dus bestond deze al toen deze auto in juli 2011 bij de dealer is geweest. Daar werd echter gemeld dat er geen update beschikbaar was voor deze auto dus vrees ik dat ik dit weer te horen krijg. Misschien heb ik pech met mijn dealer maar ik moest de auto toen bij hen wegzetten en mocht hem weer ophalen als hij klaar was, als je dan te horen krijgt; "het was niet nodig" vind ik het erg zonde van mijn tijd van het op en neer rijden. Kunnen dealers dit niet zien als ze een kenteken/chassisnummer hebben?

albert177 PRO, 6 jaar geleden

nee dat mag je zelf bijhouden

harlie PRO, 5 jaar geleden

Op advies van een helpdeskmedewerker van onze tester hebben we de stekker van de gaspedaalsensor gereinigd en hierna is de storing niet meer teruggekomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.