Ford Fiesta: ratelende koppeling

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i HCS 8V

Sinds een week kom ik het volgende probleem tegen met mijn Feestje:

Als ik de koppeling intrap voel ik een trilling in het pedaal, en hoor ik een ratelend geluid, alsof er ergens iets tegen elkaar aandraaid..
Het maakt niet uit hoe ver ik het pedaal intrap. Hij doet het ook niet altijd, soms trap ik de koppeling in en begint het pas na een aantal seconden, andere keren is het direct.

De weerstand van het pedaal is niet veranderd, en schakelen doet ie nog prima...Wat kan het probleem zijn? En hoe ernstig is het?

Alvast bedankt!

Ford_Feestje

Geplaatst door Ford_Feestje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

TiborKorzelius (0) PRO, 16 jaar geleden

Het druklager van de koppeling is defect. Hierdoor slijt het lager tegen de drukgroep van de koppeling.
Meestal wordt het tijd om de koppeling te vernieuwen.

Succes!

Ford_Feestje (0), 16 jaar geleden

Duidelijk...Dank je wel! Enig idee wat zo'n grapje gaat kosten??
Het feestje kopen was namelijk een feestje op zich, aangezien die me bijna niks gekost heeft....dus het moet wel de moeite waard blijven...

Iemand enig idee wat de huidige waarde van m'n feestje zou kunnen zijn?? hij is weinig byzonder, maar het is de SX...Kanteldak, RS-bumpers, El. ramen ed...

TiborKorzelius (0) PRO, 16 jaar geleden

Je kan eens shoppen voor zo'n koppelingsset bij automaterialen zaken als Brezan ed. Ook kan het ook bij de gewone dealer hoeft het niet altijd duurder zijn. Ik denk dat een set +/- 125 euro moet kosten.

Laat je het monteren, vraag eerst bij de dealer, die kan je een totaal van arbeidsloon [vaste reparatietijden, kennis in het merk!] en onderdelen etc. geven.
Meestal is een algemene éénmansgarage niet goedkoper.

En wat de waarde van de wagen is? Geen idee, dat is eigenlijk ook een beetje persoonlijk. Als het voor de rest een goede auto is, gewoon repareren.
Iedere auto gaat wel eens kapot.

Ford_Feestje (0), 16 jaar geleden

Ik ben vanmiddag naar de plaatselijke Ford-dealer gegaan, in Assen.

Ik heb de koppeling daar laten controleren, en alhoewel er wel sprake is van slijtage, valt het volgens hun nog wel mee. De koppeling dient wel vervangen te worden, maar er is geen haast bij. Ik kon bovendien door de werkzaamheden te laten 'uitsmeren' over 2 dagen een mooie prijsafspraak maken van rond de €200,-... Voor het ongemak krijg ik gewoon een leenauto! Goede service dus, bedankt voor de tip om als eerste naar de dealer te gaan!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.