Ford Focus: scheur in cilinderwand

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 Tdci

goedendag,
in 2005 heb ik een nieuwe ford focus gekocht. Het is een 1.6 Tdci diesel, maar na 100.000 km gaf de auto aan dat er een motorstoring was. Hierbij ben ik naar de Ford-dealer gegaan en werd er geconstateerd dat er een verstuiver gelekt had. Kosten: €1000,-, maar na montage bleek dat er meer aan de hand was met de auto. Na onderzoek bleek dat er een scheur in de cilinderwand zat, nu zitten we met een probleem dat er een nieuwe motor in moet. Kosten: €5500,-. En de vraag is: 'Wie gaat dat betalen'?, want de focus was net over de garantietermijn heen. Zijn er meerdere personen waarbij deze problemen bekent voorkomen?
Ford wil hierin meegaan met 20% van de kosten.
M.v.g.
G

focuswezep

Geplaatst door focuswezep (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pulsejetrofiel (0), 16 jaar geleden

een cilinder bus plaatsen en een nieuwe zuiger is heel wat goedkoper lijkt me.
( als het een vast blok is tenminste )

Hans vK (0), 16 jaar geleden

Garantietermijnen gelden tegenwoordig niet meer. Ik zou het aanbod van Ford niet accepteren. Misschien een blik werpen op consuwijzer.nl. En de partij die je eigenlijk moet aanspreken is de dealer en niet Ford.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.