Ford 0: Schokken, ratelen en benzinemeter

Bouwjaar: 2006

Beste mensen,

Ik heb een aantal vragen onze Ford Escort Wagon 1.6.

Waarschijnlijk zal al deze vragen al een keer gesteld, maar ik zie ze zo snel niet en vind het zo makkelijk.. (Sorry dus voor degenen die nu tig keer hetzelfde lezen :-) )

1. Na het schakelen maakt de auto een schokkend/inhoudend geluid.
We zijn hier al mee naar de dealer geweest ( We hebben hem sinds aug. en doet het al sindsdien) En deze beweert dat het de bougiekabels zijn. Deze worden dan ook in januari vervangen.
(Zou dit klopppen? Of zal het toch met de distributie te maken hebben?

2. De auto maakt, tijdens het rijden, een ratelend geluid. Ik weet niet precies hoe ik het moet uitleggen, maar hij klinkt een beetje alsof er ergens een schroefje los ligt te ratelen. (wat volgens mij niet zo is). Mijn vriend denk dat het in de uitlaat kan zitten, omdat het vooral achter goed te horen is. Zou het ook wat anders kunnen zijn?

3. De benzinemeter geeft, naar mijn idee, nooit de juiste stand aan.
Ik heb er nu een tijdje opgelet en ik hij verbruikt zo'n 5,- per dag. En dat terwijl we hem eigenlijk alleen voor stadsritten gebruiken. (Kind wegbrengen, bezoek aan ouders en winkels, etc etc) Allemaal in de buurt dus.
Soms stap ik in en staat hij halfvol en nog geen km later staat hij onder het rood.
Weer 5 min. later staat hij weer halfvol..
Wat moet ik hiermee? Ik ben elke keer als de dood als hij weer zo laag staat en ga dan heel snel tanken, maar ik blijf bezig!
Naar mijn idee kan het echt nooit dat het zooo hard gaat met de benzine en zit er, als hij "leeg" staat, nog best wat in, alleen..Dat risico durf ik niet te nemen.

Welke expert of ervaringsdeskundige kan mij helpen?

Gr. Rianne

dave.rianne

Geplaatst door dave.rianne (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

dave.rianne (0), 17 jaar geleden

Correctie op 1. Hij maakt niet alleen een schokkend/inhoudend geluid.. Hij schokt dus ook echt en houdt dus ook, bij volgas, in.

Gr. Rianne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford 0 of stel zelf een nieuwe vraag.