Ford Ka: Schurend geluid stuur ford Ka

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine

Ik heb een ford Ka uit 2007. Hij heeft 30.000 op de teller.

Sinds vandaag maakt mijn auto een schurend geluid (alsof er zand in het stuur zit) bij het draaien. Maakt niks uit of ik naar links of naar rechts stuur.

Iemand een idee wat dit is?

Maand geleden heeft de garage de stuurkolomschakelaar vervangen. Zou dit ermee te maken kunnen hebben?

menzo33

Geplaatst door menzo33 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

zou de wikkelveer kunnen zijn die je hoort en het kan zijn dat deze of niet goed zit na dat hij los geweest is of dat hij gewoon inwendig nu geluid maakt.

groetjes jan.

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

stuurkappen niet goeg gemonteerd??deze schuren dan tegen stuur aan
even terug gaan

menzo33 (0), 11 jaar geleden

Was al aan het googelen geslagen en las dat Kaatjes vaak problemen hebben met het stuurhuis. Hoop dat dat niet het geval is. De stuurbekrachtiging werkt gewoon prima.

Maar als het een van de bovenstaande dingen is kan dat dan ineens gebeuren? Heb na de reparatie van de stuurkolomschakelaar ongeveer 1000 km gereden zonder problemen en nu ineens het geluid alsof er zand in het stuur zit.

menzo33 (0), 11 jaar geleden

O ja, bedankt voor de antwoorden!

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

ja dat zou kunnen als het iets verschoten is.

groetjes jan.

RMF (0), 11 jaar geleden

Veerpootlagers? Dat was het bij mijn fiesta wel ieder geval.

menzo33 (0), 11 jaar geleden

Mij lijkt als het de veerpootlagers zouden zijn dat je dan ook het geluid bij de banden zou horen. Het geluid komt echt alleen bij/onder het stuur vandaag. Buiten de auto is niets te horen.

RMF (0), 11 jaar geleden

Oke. Ik hoorde het ook bij het stuur vandaan komen. Maar ook als ik de motorkap opendeed, en draaide met mijn stuur.

menzo33 (0), 11 jaar geleden

Ik rij morgen even langs de garage maar ik baal hier zo van. Vorige maand de stuurkolomschakelaar (300 euro) en nu dit weer. Net uit de garantie en nul service van de garage waar ik toch al heel wat geld heb achtergelaten met mijn auto's.

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

300 voor een stuurkolom schakelaar???
dat kan niet....dan moet er meer gedaan zijn

menzo33 (0), 11 jaar geleden

Nee echt hoor. De stuurkolomschakelaar kostte ex BTW 180 euro volgens de Ford dealer. Half uurtje onderzoek om te kijken wat er aan de hand was en de reparatie. Plus de BTW. Moest in oktober 299 euro betalen.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Er is ook nog iets van service en garantie op de reparatie ? Wellicht die cassette die onder het stuurwiel zit voor de airbag zit die een schuivend geluid maakt .
Niet treurig kijken maar vriendelijk vragen wat het kan zijn . Het scheelt heel veel hoe je er mee komt .
Direct met de rekening zwaaien daar gaan gelijk de hakken van in de grond.
Succes.

menzo33 (0), 11 jaar geleden

Nee er was geen service. En ik moet heel geschrokken gekeken hebben toen ze me kwamen vertellen dat het 299 kostte. Heb toen heel netjes gevraagd of er iets aan de prijs te doen was, zeker omdat hij net uit de garantie was en omdat hij nog geen 30000 op de teller had. Maar nee daar konden ze niet aan beginnen. Heb dus gewoon betaald hoor en ben ook heel netjes gebleven.

Heb thuis ford Nederland een mail gestuurd. Moest ik de onderhoudshistorie opsturen maar ook zij vonden dat ze geen reden zagen om een coulanceregeling te doen.


Ik ga morgen naar de garage maar als het echt iets heel duurs is dan denk ik dat ik toch langzaam ga kijken voor een andere auto. Heb net eens gekeken naar de inruilwaarde en hij zou nog bij inruilen 3800 euro waard zijn.

Krijg een beetje een trauma van Ford. Vorige Ka lekte opeens olie op de koppelingsplaat. Dat was ook een heul duur grapje :-)

Weet je hoe het geluid klinkt? Heb naast het stuur (daar zit zo'n klein bakje net boven de het klepje van de schakelaars) altijd een paar muntstukken liggen voor in de winkelkarretjes. En als die schuiven maakt dat ook zo'n geluid. Dus ik dacht eerst dat het dat was maar er lagen geen muntjes meer.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Als je aan het stuur trekt en draait is het dan minder of stil . De wagen zal wel een airbag op het stuur hebben dus kan het het schuren van de claxonring niet de oorzaak zijn. Volgens mij dus het lintpakket van airbag en claxon.
Win eens informatie bij een fordgarage of was je daar al.?
Groet.

menzo33 (0), 11 jaar geleden

Ik ga altijd bij de fordgarage. Het is de sleepring die het geluid maakt. Ze hebben hem ingevet en nu kijken of het probleem is opgelost. Zo niet dan zal er een nieuwe in moeten.

Bedankt voor het meedenken!

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

gaat na een tijdje vanzelf weg
moet even goed op elkaar inslijten
kan geen kwaad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.