Ford Focus: Slang koelcircuit gescheurd tussen waterpomp en metalen buis TDD

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: Endura DI 1.8

Vandaag is een stuk slang van het koelcircuit doorgescheurd tussen de pomp en de metalen buis aan de voorzijde van de motor.
Heeft iemand een idee wat het zal kosten om dit te repareren ?
Ik vrees dat de dieselpomp, radiator, intercooler enz zal uitgebouwd moeten worden om een stuk buis van ca 10cm te vervangen en dat de kosten weeral eens niet te overzien zijn (zoals gewoonlijk bij Ford).

Tijdens het rijden op de autosnelweg viel de motor volledig stil en als ik me niet vergis is dat de 3de stage in de motorbeveiliging. Waarschuwingslampjes waren er niet te zien en de "limp home mode" (2cylinders die alternerend werken) heeft niet gewerkt.
Het koelsysteem is quasi leeg.

Alvast bedankt !

Compasscard

Geplaatst door Compasscard (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dirk2269 (0) PRO, 17 jaar geleden

dat de kosten niiet t overzien zijn is eerder een probleem van je garage als van ford
maar als je in een keer een grote hoeveel heid water kwijt raak stopt hij gelijk omdat de temperatuur veel te snel oploopt

Compasscard (0), 17 jaar geleden

[quote=dirk2269]dat de kosten niiet t overzien zijn is eerder een probleem van je garage als van ford
maar als je in een keer een grote hoeveel heid water kwijt raak stopt hij gelijk omdat de temperatuur veel te snel oploopt[/quote]
Helaas weet ik nog steeds niet wat dit mij gaat kosten. Ik bezit de cdrom Ford TIS en daarin staan voor heel wat type werken de geschatte arbeidsduur opgegeven. Helaas heb ik de benodigde tijd voor de vervanging van dit onderdeel niet kunnen terugvinden.

Ik heb inderdaad geen goed ervaring met garages in de buurt en ben ook niet tevreden over de betrouwbaarheid van mijn wagen. Ik ben echter heel tevreden over het model en zijn rijeigenschappen.
Zo is de Airbag computer vervangen (+- 550 euro) nadat het waarschuwingslampje bleef branden, alhoewel ze dat in een andere garage hard betwijfelden of dat dit nu wel de correcte oplossing was. Helaas zie je als klant nooit of het desbetreffende onderdeel wel effectief vervangen is of dat er niet enkel een foutcode gewist werd in PCM.
Dan nog eens hetzelfde verhaal voor de dieselpomp, daarvan zou de vervroeging dood zijn en de hele pomp dient vervangen te worden. Kosten +- 2200 euro, in de andere garage hebben ze gewoon een foutcode gereset en de EGR proper gemaakt. Hij rookt echter nog steeds bij optrekken. Eens je een constant toerental rijdt is er geen vuiltje aan de lucht.

Je zou er voor minder somber van worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.