Ford Fiesta: slecht starten ,slaat koud 1 maal af,stationair overslaan,mank l

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: endura de

deze auto heeft het volgende probleem , auto slaat moeilijk aan , als de motor loopt blijft deze ongeveer 15 tot 30 sec lopen en slaat dan af ,vervolgens start de auto weer vrijsnel , maar blijft stationair overslaan net of er een een bougie soms overslaat,hoe warmer de motor word hoe beter deze begint te lopen maar het probleem blijft wel aanwezig ook bij warme motor,distributie staat op tijd , gecontroleerd met de nodige afstelpennen, gloeispiralen zijn goed , verstuivers zijn goed ,klepspeling goed,het betreft hier om een bosch pomp ZONDER FITS ,ook gecontroleerd op eventueel lucht, filter vervangen,(heeft geen opvoerpomp)het toeval is namelijk dat ik op het moment 2 gelijke storingen heb bij 2 precies dezelfde modellen. raar raar wat kan hier het de oorzaak van zijn ?????

jan v h

Geplaatst door jan v h (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

AR 67202 (0) PRO, 17 jaar geleden

Compressie getest?

kombikart (0), 17 jaar geleden

Heeft niks met de compressie te maken denk ik . Ik denk dat je het eerder mss in de krukassensor moet zoeken. Op een of andere manier krijgt hij verkeerde info.

AR 67202 (0) PRO, 17 jaar geleden

Compressie en bedrijfstemperatuur zijn aan mekaar gelinkt bij een diesel. Aangezien het probleem afneemt bij hogere temperatuur, denk ik aan slechte compressie in 1 cilinder.

voldoende lage compressie betekent nl automatisch geen ontsteking in de betreffende cilinder

kombikart (0), 17 jaar geleden

Meten van de compressie kan natuurlijk nooit kwaad. Meten is weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.