Ford Fiesta: slot bestuurderskant functioneert niet

Bouwjaar: 1997

Beste lezers,
Mijn slot aan de linkerkant doet het niet meer. Als ik aan de deurhendel trek "pakt het niets"en blijft de deur dicht. Wel kan ik de deur van binnen openen. Bij Rapid service dacht men of dat de hendel kapot is of nieuwe cilinder voor het slot. Hoe kan ik dit zelf vervangen? Gehele operatie kost +/- 200 Euro dus wel duur.
Ik hoor het graag van jullie.

Groet,
Miquel

Miquel Martina

Geplaatst door Miquel Martina (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je een beetje handig bent zou het moeten lukken. Waarschijnlijk is de buitenklink afgebroken of van de binnenkant losgeschoten. Ik zou eens beginnen met de binnen bekleding eraf te halen en van binnenuit kijken wat er gebeurt als je aan de (buiten)klink trekt.

buzzin (0), 18 jaar geleden

Mijn mazda 121 (ford fiesta) uit 1996 had het zelfde, al waren bij mij meerdere sloten gaar.
Gewoon nieuwe cilinders gekocht bij de mazda dealer....waren vrij goedkoop (zeker geen 200 euro) voor een hele zet met drie nieuwe sleutels....
Met een beetje handigheid kunt je ze zelf inbouwen.

Dat gezegd: Als je de sleutel omdraait, gaat de deur dan wel van slot? (springt de hendel aan de binnenkant naar de 'normale' stand?) Als deze wel van slot gaat zou ik niet de cilinders vervangen (tenzei deze op andere manier stuk zijn...)

fordman3106 (0) PRO, 18 jaar geleden

Een bekend probleem het plastic haakje van je deurhendel is afgebroken , als je deze vervangt ben je er goedkoop vanaf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.