Ford Mondeo: Start niet meer, volgens WW accu te lage spanning

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V, 125 PK

Mijn Mondeo is vandaag in de Fordgarage geweest voor een reguliere onderhoudsbeurt, 75000 km. Omdat hij er toch was voor een beurt zou men ook dagrijlicht via de boordcomputer inschakelen.
In de loop van de ochtend belde men om mee te delen dat dat bij deze Ford niet ging, men zou nog nagaan op welke manier het dan wel kon.

Bij het ophalen starte hij wat moeilijk maar een tweede keer deed hij het normaal. Vanavond was bijna alle stroom weg, een paar dashbordlampjes deden het nog maar, binnenverlichting ging soms niet meer aan en de automatische deursluiting bleef soms repeteren als je de auto afsloot.

Met starthulp van de wegenwacht de boel weer aan de praat gekregen. Volgens de wegenwacht de accu naar de vaantjes. Dat kan toch niet zomaar, er zit zo'n dure zilver-cadmium accu in, die gaat toch langer dan 4 jaar mee. Gisteren nog lange afstanden gereden.

Kan de boordcomputer door het gesleutel vanochtend ontregeld zijn waardoor de dynamo hij niet meer bijlaadt of de accu bij stilstaan leeglekt ?

wmuller

Geplaatst door wmuller (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Of de dynamo bijlaadt kun je makkelijk zelf controleren.
Maar dat zal die WW ook al wel gedaan hebben, vóór zijn conclusie dat de accu de boosdoener is.
De levensduur van een accu is niet altijd dezelfde. Ze staan bloot aan verschillende omstandigheden. Zou heel goed kunnen dat een Accu van 4 jr. oud de geest geeft.

wmuller (0), 13 jaar geleden

Was wel het probleem, belde de Fordgarage door. 4 jaar voor een SilverCalcium accu lijkt me kort. De lol van de Silver Calcium technologie is juist de langere levensduur.
Een eenvoudige traditionele accu van 90 Euro bij Hallfords ging in mijn vorige auto meer dan 5 jaar mee, en dat was niet de enige accu die langer dan 4 jaar meeging. Wat heb ik dan aan die nieuwe technologie ?

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Je hebt de economie een beetje geholpen.

Muller, iedere verkopende partij probeert mogelijke kopers, net zo enthousiast te maken voor hun product als hun zelf. Ze noemen daarbij dan ook allerlei mogelijke voordelen. Dat het voor jou dit keer niet de gewenst manier uitpakt, is jammer (voor jou). De jouwe heeft net niet de gewenste levensduur die jij had verwacht.

Neem nou Carglas. Die zijn zo verrukt van de HPO x2 hars, en roepen erover in hun reclame campagnes. Denk jij nou werkelijk, dat de kritische consument het ene bal kan schelen wat ze in zo´n scheurtje laten lopen?? Alleen de prijs en kwaliteit is toch interessant?.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.