Ford FOCUS: Storing parkeersensoren / inparkeerhulp / PDC

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Motorcode: NGDB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Hallo,

Ik heb regelmatig een storing dat de parkeersensoren en inparkeerhulp storing geeft, op het scherm in de auto wordt aangegeven dat er een storing aan de inparkeerhulp is en dan doen alle parkeersensoren het niet.
Soms doen ze het wel en soms dus niet. Dit probleem lijkt temperatuurafhankelijk te zijn, als het wat koeler is (ongeveer onder de 20°C) doen ze het vaak wel. Als het warmer is doen ze het nooit.

Ik heb hem uit laten lezen en daarbij gaf hij aan dat er een storing zit in de parkeersensor links midden voor. Hiervoor heb ik een nieuwe aangeschaft, echter was dit niet de oplossing. Ik heb deze sensor ook op andere plaatsen geprobeerd, maar ook zonder resultaat. Ik had op fora al eerder gelezen dat het een probleem met de stekkerverbinding tussen bumper en auto kon zitten, maar tijdens demontage bleek dat deze al eerder verwijderd was en alle draden waren aan elkaar gesoldeerd. Dit was op zich goed gedaan, maar voor de zekerheid heb ik ze allemaal nogmaals opnieuw gedaan, ook zonder resultaat.

Heeft er iemand tips waar ik nog kan zoeken? Zou het aan de PDC module kunnen liggen en weet iemand waar ik die kan vinden voor de parkeersensoren voor?

In het uiterste geval: is er een mogelijkheid om de parkeersensoren voor uit te programmeren zodat de parkeersensoren achter het wel doen?

Alvast bedankt,

Groet, Han

beemer1979

Geplaatst door beemer1979 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

beemer1979 (0), 5 jaar geleden

Update:

Ik ben na een tijd op zoek gegaan naar de PDC-unit, deze zit rechtsachter in de kofferbak achter de bekleding. Ik heb de stekkers een keer losgemaakt en beetje contactspray er op gespoten: probleem is nu opgelost, sensoren werken weer prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.