Ford Transit Connect 2012: stotteren tijdens rijden

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1795, Vermogen (kw): 55

Beste,

Ik heb een Ford Transit Connect 2012 Diesel.

Ik merk op tijdens het rijden dat hij zo nu en dan stottert. (2-3 keer en dan stopt dit als ik de gaspedaal loslaat) de wagen heeft ook nog maar 107.500km. Verder geeft de wagen dan ook geen foutmelding/lampje aan als de wagen stottert. Verder heb ik ook soms dat als ik de gaspedaal volledig induw bij het optrekken dat de wagen soms hogere toeren maakt en dan terugvalt naar het normale.

Ik kan er niet aan uitkomen waar het probleem ligt. Heeft iemand hier ervaring mee?

Djokke

Geplaatst door Djokke , lid sinds 1 maand geleden

2 Reacties

oldford PRO, 1 maand geleden

Een toerental hoger dan normaal en niet in overeenstemming met de wagensnelheid betekent dat de koppeling slipt. Dat staat waarschijnlijk los van het stotteren.

    dat vermoeden had ik eerst ook, echter vind ik het raar dat dit maar sporadisch is. Verder reageert de koppeling ook redelijk snel (ik moet deze niet ver induwen) - Djokke, 1 maand geleden

Heino4267, 1 maand geleden

Als je nog een koppelingskabel hebt moet je zo snel mogelijk kijken of je die kunt verstellen.
Ik vermoed echter dat je een hydraulische koppeling hebt en dan zou zomaar de krukas keerring kunnen lekken waardoor de koppeling gaat slippen. Laat er zo snel mogelijk een garage naar kijken voor een goede analyse.
En laat ze dan ook de auto uitlezen waar dat stotteren vandaan komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit Connect of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.