Ford Ka: Tankontluchting

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo!
Onlangs de Ka van de vrouw geleend en heel toevallig mocht ik meteen tanken. Bij het losdraaien van de tankdop een zuigend geluid, wat er volgens mij op duidt dat de tankontluchting niet werkt. Voorzover mijn kennis reikt zou de tank nooit vacuum mogen raken? Vrouw rijdt een weekje later naar de dealer met o.a. de opmerking van het vacuum. Geen enkel probleem. Ka heeft geen ontluchting. Kan geen kwaad. Hoort zo bij een Ka. Jaja. Worden we hier nu met het welbekende kluitje in het riet gestuurd of.... Graag uw mening! Groet, Peter.

pjotr peusjoo

Geplaatst door pjotr peusjoo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

nou dat je de dop eraf haalt en dan lucht hoort zuigen is niks bijzonders hoor.
en kwaad kan het ook niet want er komt best lucht bij anders is of de tank op een gegeven moment plaat of je staat stil.
dus niet druk over maken geen problemen maken die er niet zijn.

groetjes jan.

pjotr peusjoo (0), 14 jaar geleden

Oke Jan, lekker vlot antwoord! Bedankt. De Ka rijdt er ook niet minder om hoor, maar in mijn beleving zou het toch niet zo horen te zijn. En dan ook in overweging nemende dat dit een garantiegevalletje zou zijn leek het mij een kluitje-rietverhaal. Zodoende. En niet dat ze over een jaar allerlei fratsen uit gaan halen en daar ons dan de rekening van overhandigen. Dat lijkt me niet de bedoeling.
Groet, Peter.

Hans4040 (300) PRO, 14 jaar geleden

Mooi zo...ook weer opgelost.

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

nee dat snap ik maar dat is niet zo hoor.
dat je dat geluid hoort komt omdat er benzine uit de tank gaat daar moet lucht in komem.
dat gaat niet zo snel.
draai je de dop eraf dan stroom er lucht toe dat is dus geen afwijking.

groetjes jan.

pjotr peusjoo (0), 14 jaar geleden

cit:" dat je dat geluid hoort komt omdat er benzine uit de tank gaat daar moet lucht in komem" Gelukkig gaat de benzine ook niet zo snel uit de tank, behalve net in die week voordat ik m mag lenen...
Maarre, nog even technisch gesproken, als een tankontluchting correct werkt zou er toch geen vacuum moeten kunnen ontstaan, ook al gaat dat ontluchten dan maar heel langzaam. Als de auto stilstaat kan dat ontluchten neem ik aan gewoon doorgaan totdat het tekort aan lucht weer is aangevuld. Met een vacuum heeft de brandstofpomp ook extra moeite dus dat kan nooit de bedoeling zijn. Ik weet niet meer bij wat voor auto het was hoor (ik heb er meerdere versleten) maar dan moest ik eens de tankdop onder handen nemen en een gaatje doorprikken. Waarna het vacuumzuigen weer verleden tijd was. En bij mijn eigen auto (peugeot 206) heb ik er overigens geen last van (voorzover je van last kunt spreken), waardoor het bij de Ka juist opvalt!

@ Hans: Probleem opgelost? Misschien wel. Is ook niet zo'n probleem. Zoek eigenlijk meer geruststelling, haha.
Groeten, Peter.

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

nou je moet het zo zien bij een onderdruk gaat er lucht in.
is de onderdruk telaag dan stroomd er geen lucht meer in pas als je de dop eraf hebt.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.