Ford Mondeo: Tdci

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2dci 130 pk

Ik heb vorige zomer continue problemen met de motormanagment (vlikerende spiral).de hele winter geen probleem,maar de warmte begint en mijn elende ook.gisteren een verstuiver gereset.de jongens denken om de twee oude verstuivers te vervangen (de andere twee zijn al een keer vervangen),en mischien ook de brandstof pomp.weet iemand wat de brandstofpomp vervangen kan kosten?en heeft dat al meegemaakt.bij warm weer vol gas geven en net voor 2000 toeren even stoteren en in storing vallen.Nokkenas sensor en voeding vorige jaar vernieuwd en aangepast.alvast bedankt iedereen dat meedenkt.

kyros

Geplaatst door kyros (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zitten er metaalspanen in het brandstoffilter (via de retour)? Zoja, dan is je pomp naar de knoppen en moeten zowel pomp als verstuivers en leidingen vervangen worden. Kosten zijn hoog maar even rondbellen kan wel verschillende prijzen opleveren.

kyros (0), 17 jaar geleden

vaandag al twee nieuw verstuivers gekomen,probleem opgelost.nu afwachten hoe lang goed gaat.ik vind toch slecht van Ford,ze weten dat de pomp niet te vetrouwen is,hadden ze wel terug kunnen roepen.ik denk volgende keer maar een Toyota kopen.

Hendrik4290 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kyros, na hoeveel km begonnen die problemen met de verstuivers??

kyros (0), 17 jaar geleden

de auto is van jan 2002.vorige jaar bij km stand 184000 heb ik een verstuiver vervangen,en de dealer vertelde dat bij de vorige eigenaar is ook een vervangen.dat kunnen ze zien aan de kop,de fabrieks hebben een andere rubber.even later bij 189000 moest een van de oude gereset worden.bij km192000 is de nokkenas sensor vervangen na dat hij weigerde op te starten.hij bleef vaak met moeite bij het starte en bij .196000 is de voeding van de zelffde sensor vervangen van 5 naar 12 volt.een aanpasing van Ford kabbeltje van 10€ rekening van 100€.de hele zomer vorige jaar bleef bij in een keer vol gas geven in storing vallen,hij is vaak uitgelezen maar geen storing dat opgeslagen was.iedere keer bij het uitseten loopt weer zonder problemen.de hele winter zonder problemem.vorige zaterdag warm weer ,vol gas,spiraar kniperen,oude verstuiver gereset,een dag goed gelopen,dan ging hij pinkelen,twee oude verstuivers op new ingeleerd,blijvend pinkelen.dus gisteren 2 new verstuivers,rekening 850€.vaandag een paar keer mis bij opstarten,een beetje ratelen bij stationair.geen blijvende storing.hoop ik dat insedentieel was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.