Ford Mondeo: toerenteller/snelheidsmeter vallen uit, nu ook uitval van motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 automaat

Hallo,

De toerentellen en snelheidsmeter gaan naar nul, 4 lampjes gaan aan. Links boven twee lampjes aan (waarschuwings lampjes voor: temp <4 (oranje) en vorst waarschuwing (rood))+ accu symbooltje en helemaal rechts gaat oranje lampje met motor symbool branden, auto blijft rijden.
Toerentellen (en temperatuur aanduiding) slaan weer aan, de snelheidsmeter blijft uit (net zoals dagteller en KM aanduiding). Alle waarschuwings lampjes gaan uit. Dealer kan geen melding vinden. Na opnieuw starten alle meldingen weg (soms voor een paar dagen soms na een uur weer terug).

Vorige week, na een rit van ongeveer 130 km gemaakt, geen problemen, bij terugrit valt spontaan de motor uit (uiteraard gebeurt eerst bovenstaand).

Volgens ANWB is het zeer waarschijnlijk de krukas sensor, monteur beweerd echter dat het daar niet inzit maar dat het aan het motormanagement en of de klok ligt.

Wie kan / wil met mij mee denken?

goesmobiel

Geplaatst door goesmobiel (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Krukas sensor geeft de positie en het toerental van de motor door aan het motor-management systeem - niet de rijsnelheid.
En ook geen temperaturen. Dus die kan kapot zijn, maar zorgt niet voor de kerstboom op het dashboard.

Wat gebeurt er exact op het moment dat die lampjes branden?
Eerst zeg je: "auto blijft rijden" - dus motor blijft lopen?
Dan zeg je: "valt spontaan de motor uit".

goesmobiel (0), 13 jaar geleden

Beste Oldford,
Op het moment dat de lampjes gaan branden gaan de meters op 0 en de digitale indicatie geeft streepjes, motor loopt normaal door. Wel gaat de radio opeens zachter spelen en de verwarming blaast alleen nog koude lucht.
Na een ongenblik werkt de toerenteller weer maar rest blijft ongewijzigd (motor blijft gewoon werken).

Dit was al een paar keer zo. Auto stoppen, uitzetten en dan weer starten en de storing was weer verdwenen.

Bovenop dat de meters uitvallen stopt nu ook de motor (dit is er nu dus bij gekomen). Dus eerst de "kerstboom" ter gelijkertijd ook de meters op nul, en na verloop van tijd (enige minuten) stopt nu ook de motor. Nadat de motor is uitgevallen en je gaat opnieuw starten blijven de verschillende waarschuwings lampjes ook aan, meters op nul en digitale meters streepjes.

Na een half uurtje of zo starten, lopen en geen waarschuwingen meer.

goesmobiel (0), 13 jaar geleden

Auto vandaag opgehaald bij dealer, het was een software probleem..... Storing is uitgelezen en verwijderd en er is een update geladen. Om 17:00 auto opgehaald vanavond om 21:30 tata storing weer terug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.