Ford Focus 18 tdi: Uitlijning Banden ?

Bouwjaar: 2000

Mijn wagen,eet voorbanden! Elke 22000 a 25000 Km moet ik steeds opnieuw een stel vervangen. Mijn rijstijl is vlot maar zeker niet dat ik het rubber laat plakken aan de weg. De wagen is reeds diverse malen op uitlijning geweest (zelfs verschillende bandcentrales) en telkens weer zeggen ze dat wagen perfekt staat.
Hoe verklaar je dat mijn banden dan steeds weer aan de buitenkant abnormaal afslijten !?????? Iemand een tip...om dit duur probleem op te lossen.

Pee8656

Geplaatst door Pee8656 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

schonenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

welke maat banden heb je???

Pee8656 (0), 19 jaar geleden

Firestone 185/65 R14

schonenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

als ik je een advies mag geven neem als je weer aan nieuwe banden moet neem michelin is iets duurder maar het slytagebeeld is veel beter ik heb zelf slechte ervaring met firestone met rare slytage met michelin heb ik geen probleem meer en stuurt een stuk beter

Gerts_Focus (0), 18 jaar geleden

Ik herken het probleem. Bij mij gebeurt precies hetzelfde. Banden wisselen van voor na achter is ook niet meer mogelijk omdat de slijtage niet helemaal gelijkmatig verloopt. Gevolg daarvan is dat de banden niet meer 100% rond zijn. En dat leidt weer tot een onrustige loop. Noch een Ford-dealer Noch een bandenspecialist heeft dit kunnen oplossen. Lijkt een typisch Focus-probleem te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.