Ford KA: valt uit bij koude start

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BAA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Beste,

Ik heb een Ford Ka uit 2003. Nu ongeveer al een maand heb ik problemen met mijn auto bij een koude start. De auto startte prima, maar als ik gas ging geven en los laat dan viel de auto uit. De auto stotterde dan en viel uit totdat de auto warm was. Nu is het zo de auto de ene keer wel in een keer start en soms meteen uitvalt zonder gas te geven. Ik moet dus steeds gas blijven geven zodat de auto niet uitvalt. Is super vervelend! Ik heb alle filters vervangen, gasklephuis grondig schoongemaakt en laatst nog gasklep positiesensor (verbeter me als ik het fout heb) vervangen. Na een uur is de auto wederom uitgevallen nadat ik de auto heb laten rusten en weer ben gaan rijden. Als de auto goed warm is zijn er geen problemen. Ik heb van de garage gehoord dat de nieuwe sensor niet goed is, maar ik kreeg geen enkele melding. Pas nadat de monteur er aan heeft lopen klussen kreeg ik een foutmelding, die is verwijderd en vervolgens opnieuw uitgelezen en staat er dat de gasklep positiesensor niet goed is. Ik heb de sensor nog geen week geleden vervangen €82,- weggegooid voor een sensor.

Mijn vraag is wat kan nog meer het probleem zijn, want wordt hier MOE van. Help me please..

Dank jullie wel.

M.

Geplaatst door M. (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (285) PRO, 6 jaar geleden

Controleer de inlaatlucht temperatuursensor en de koelvoeistof temperatuursensor...
Inlaatlucht temperatuursensor zit in de Luchmassa meter.

M. (0), 6 jaar geleden

@hans4040: dank voor uw terugkoppeling. Ik ga dat meteen laten controleren. Dank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.