Ford Focus: Vermogen afgenomen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDCI

Ik heb al een tijdje dit probleem, maar het begint nu steeds erger te worden.

Als ik mijn auto in z'n 1 heb staan en mijn koppeling op het gevoelige punt heb zitten en weg wil rijden, dan pakt hij af en toe mijn gas pedaal niet. Ik druk dan de gas pedaal in maar hij gaat niet voorruit, ik moet dan ontkoppelen en versnelling weer in z'n 1 zetten, dan pakt hij weer mijn gaspedaal en kan ik wegrijden.
Dit is een paar keer voorgekomen nu, en als ik dit probleem heb, geeft hij soms ook aan op de dashboard "motor systeem storing" die vervolgens na tijdje weer weg gaat. Cruise control werkt dan opeens soms ook niet meer, dan moet de motor uit en aangezet worden en dan werkt cruise control weer.

Ik merk ook dat het vermogen is afgenomen, dit probleem heb ik in het verleden ook gehad, ik kreeg toen een gevoel alsof mijn auto zelf remde, maar dat had destijds met mijn brandstoffilter te maken. Die heb ik door de dealer laten vervangen, er zaten in de filter metaaldeeltjes, die ervoor zorgde dat de auto minder vermogen had.
Dit is niet zolang geleden gebeurd, daarom heeft de dealer me ook verteld dat het niet aan de brandstoffilter kan liggen. Mijn vraag is, waar kan het dan anders aan liggen?
iemand ideeën?

volgens een rij-instructeur is het niet mijn koppelingsplaat die vervangen moet worden, koppeling is helemaal prima in orde.

zubairahmad

Geplaatst door zubairahmad (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Motor laten uitlezen bij de dealer, dan weet je een hoop meer en het scheelt een hoop gissen en zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.