Ford Fiesta: vreemde elektrische storing

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Wie herkent dit? Enige weken geleden begon het: Na het starten(wat al jaren elke dag prima gaat) begint na een aantal minuten alles wat elektrisch werkt zachter te branden en langzamer te worden(licht ruitenwissers,display radio dashboardverlichting enz.)Dit gaat dan steeds verder afnemen om ineens weer normaal te worden en dat blijft dan de hele rit zo.Nu is dat niet na elke start zo. Een paar dagen geleden reed ik echter een wat korter stuk en op dat moment was alles nog aan het afnemen qua spanning toen ik hem stopzette,na 5 minuten wou ik starten en ging de startmotor bijna niet meer rond. de accu is nieuw en de laadspanning had ik eerder al gecheckt.Het lijkt net of in korte tijd de accu wordt leeggetrokken ook tijdens het rijden.ik dacht aan kortsluiting in de startmotor,maar die doet het normaal als er voldoende spanning is en dan heb je onder het rijden toch ook niet zo'n spanningsval want de startmotor is dan buiten gebruik?.ik heb de pluskabel van accu naar startmotor vervangen en een extra massa kabel aan het motorblok gemaakt,verder heb ik waar mogelijk de draadboom gecontroleerd...de zekeringen blijven allemaal heel.Zou het misschien een kortsluiting van de dynamo kunnen zijn of toch de startmotor en hoe kom ik daar achter zonder eerst van alles te gaan vervangen en kan het zijn dat zo'n sluiting zo af en toe plaatsvindt.Ik hoop dat iemand dit herkent....

cira

Geplaatst door cira (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

Het klinkt als een sluiting in de dynamo, maar helemaal hard maken kan ik het ook niet.

cira (0), 10 jaar geleden

Vanavond viel mij op dat als ik de alarmlichten aanzet ze een minuutje gewoon knipperen om daarna steeds sneller te gaan en vervolgens blijven ze flauw brandende aansluitingen van de startmotor en dynamo heb ik even losgemaakt maar dit gaf geen effect. Daarna heb ik zekeringen verwijderd behalve van de knipperlichten omdat ik wou kijken of het via een ander circuit misschien fout ging .De nieuwe accu weer opgeladen voor de zekerheid maar dit gaf ook geen effect.
Nu moet ik wel zeggen dat ik na het afkoppelen van de dynamo geen verschil in de storing merkte maar ik heb hem er toch even uitgehaald wat ik wel vreemd vond is dat het dynamohuis op 2 plaatsen gescheurd is...ik vind het allemaal maar vreemd

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

Heb je niet een gaatje in je accubak of onder de paravan en staat niet als gevolg je zekeringkast vol water?

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

Scheuren in een dynamo is nooit goed trouwens.

cira (0), 10 jaar geleden

Storing gevonden! Het bleek toch de dynamo te zijn.....ruildynamo gemonteerd en de accu lekker opgeladen, en toch nog maar ook de massakabel van blok naar chassis vervangen , was ook niet fris meer en hij rijdt weer als vanouds.

Bedankt voor het meedenken!!

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

goed bezig!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.