Ford Ka: Zwaar sturen met een knik

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Heb pas een Ka gekocht voor m'n dochter. Proef gereden en alles leek O.K. Heb thuis wat probleempjes opgelost (roest) en nu opeens lijkt het stuur na insturen niet goed terug te komen en is er een zwaar punt voelbaar.
Wie weet raad ?

Gerard

Bedankt Arie maar ik heb de stuurkoppeling los gehaald; deze bleek goed te zijn. Beide stuurslangen losgehaald; geen zwaar draaiende veerpoten of vastzittende kogels.

Gerard

Heb inmiddels stuurhuis uit de auto gehaald, op de werkbank draait het stuurhuis feilloos !

Wat te doen ? De dealer heeft het ook over slecht scharnierende koppelingen in de stuurkolom bij het stuurhuis. Angezien deze los gekoppeld zijn ivm demontage van het stuurhuis kan ik ze toch goed beoordelen. Goed gangbaar en geen merkbare speling.
De experts zeggen dat erhaast geen fout in het hydraulisch systeem kan zitten, als er iets fout is dan is het altijd olielekkage.
Aangezien mijn stuurhuis na demontage goed draait zijn de koppelingen toch de boosdoener vlgs mijn dealer.
Geprobeerd dit deel van de stuurkolom los te maken, lukt me nog niet !
Ik neem aan dat je hem er toch zo vanaf kunt tikken ?

Wie weet raad, ik weet het echt niet meer !

Gerard

gerard1

Geplaatst door gerard1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

hoe het bij de ka zit weet ik zo niet, maar als de besturing vrij identiek is aan b.v de fiesta...zit er een kruiskoppeling net boven het stuurhuis...deze willen nog weleens vast geen zitten met als gevolg een hakend sturende auto..

paar keer flink inspuiten met een kruipolie wil nog weleens helpen, dit is wel een noodoplossing...vervangen is eigenlijk de enige oplossing die blijvend is..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.