GMC Pickup: LPG impco

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.7 corvette

Hai ik heb een probleem met mijn pickup, het betreft een GMC C1500 uit 89 waar later een (waarschijnlijk) corvette blok is ingebouwd.
Het probleem is dat hij uitsluitend nog op gas loopt. Toen ik hem kocht liep hij op gas en benzine, later viel mn gas weleens ineens uit en dus de motor ook. Weer wat later liep hij alleen nog maar op benzine. Later alleen nog maar op gas. Ik heb ook een omleiding rechtstreeks vanaf de accu naar mn relais moeten maken omdat hij anders vaak stilvalt, want zodra de motor goed warm is, sluit hij het gas af.
Wat zou dit kunnen zijn?

En mijn 2e vraag is: waar kan ik mijn motornummer vinden en kan ik aan de hand van mn motornummer het type motor achterhalen?


groetjes Bas

GMC C1500

Geplaatst door GMC C1500 , lid sinds 13 jaar geleden

7 Reacties

Mercury PRO, 13 jaar geleden

Rij eens bij een gasspecialist langs, dit lijkt op een compleet verkeerd aangesloten installatie. Ik kan hier een heel verhaal gaan ophangen over afsluiters, schakelaars, zekeringen, vonkentellers, brandstoffilters etc etc.
Je blok is
Welke kleur?
gecarburateurd of geinjecteerd?
Maak er eens een foto van, dan kan ik het even beter opzoeken.
Gr

Peco Power

GMC C1500, 13 jaar geleden

hej bedankt alvast voor je antwoord.. is eigenlijk niet echt waarop ik gehoopt had haha.. hoopte meer dat t iets simpels was wat ik zo zelf op kon lossen. Is het trouwens moeilijk om een lpg installatie te verwijderen? want het liefste sloop ik eigenlijk alles eruit. Scheelt ook een aardige dot in de wegenbelasting, maar ook voor mn blok.
Volgens kenners heb ik naar schatting 400pk maar op lpg kom ik denk ik niet eens aan de 300.
Het is ook echt een wereld van verschil of ik nou op lpg rijd of op benzine.

Ik zal morgen gelijk wel ff een foto van mn blok mailen.
Het is trouwens een EFI blok.

groetjes

Mercury PRO, 13 jaar geleden

en kijk ff naar een nummer bij de kop,
zie plaatje
http://www.geocities.com/MotorCity/Downs...

gr

Peco Power

GMC C1500, 13 jaar geleden

Hej ik heb geprobeerd het nummer op mn kop te vinden.. maar ik kan het niet vinden hoor.. Miss als ik mn kop zou demonteren dat ik erbij kan maar nu in elk geval niet helaas.
Staan er ergens anders nog nummers waar ik iets aan zou kunnen hebben?

Groetjes

Mercury PRO, 13 jaar geleden

op de plaatsen op de tekening, daar moet je nummers kunnen vinden, hier een duidelijker voorbeeld
http://images.google.nl/imgres?imgurl=ht...

gr

peco power

GMC C1500, 13 jaar geleden

hej nou ik heb zojuist nog ff gekeken maar er is echt totaal geen nummer te vinden.
Kan je de nummers wel lezen als alles gemonteerd is? want als ik zo op het plaatje kijk dan moet je kleppendeksel eraf en in elk geval mn airco pomp.. want die zitten precies ervoor.

groetjes

Mercury PRO, 13 jaar geleden

Bas, maak ff overdag paar pic's van het blok, en zet die ff bij je hyves erbij op, ik zag dat je lid geworden was van de probleembak hyves, dus ik heb 'm al ff bekeken. Ik kan dan wel zien waar je kijken moet, soms kan je er slecht bij. maar moet net naast het kleppendeksel naar het midden toe te lezen zijn. Zit er geen nummer in, dan heb je een motor uit een speedboot, die zijn niet ge id'd. heb je het nummer, plaats het hier of mail het mij maar ff dan kan ik zien om wat voor motor het gaat.

Groeten

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je GMC Pick-Up of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.