Honda S2000: ABS werkt niet, en lampje blijft branden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Sinds een tijdje blijft het lampje ABS branden op mijn dashboard van mijn S2000. Als ik ga remmen voel ik de werking van ABS ook niet meer. Hoe kan ik het probleem zelf controlen of oplossen, behalve de auto gelijk naar de dealer te brengen? Hoop dat iemand me kan helpen.

multisti

Geplaatst door multisti (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda S2000? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Pivavar (50), 12 jaar geleden

Met of zonder dealer, je zult de foutcode moeten weten voordat je verder kunt.

Jeffrey-Fabian (0), 12 jaar geleden

Je kan de ABS sensoren zelf doormeten. Maar het makkelijkste is uitlezen. Mvg

multisti (0), 12 jaar geleden

hoe meet ik dit zelf door?

Pivavar (50), 12 jaar geleden

Het probleem kan zitten in een sensor (linksvoor, linksachter, rechtsvoor, rechtsachter), in de bedrading, in de ABS unit zelf. Als je nou even de code laat uitlezen, weet je waar je moet zoeken. Een code maakt het hier zoveel makkelijker.

muggo (0), 12 jaar geleden

check de abs ringen om de as even het wil nog weleens gebeuren dat de ringen kapot scheuren en dan wordt de sensor onderbroken .

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Uitlezen is het makkelijkst/snelst.Heb je deze mogelijkheid niet, dan kan je de sensoren ook doormeten.Volg de sensordraad vanaf het wiel.Je komt dan vanzelf een stekker tegen. Maak deze los en meet de weerstand van de stekker.Doe dit bij alle vier de wielen.Meet je een echt afwijkende waarde (veel hogere of geen weerstand) dan is dit de defecte sensor.
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda S2000 of stel zelf een nieuwe vraag.