Honda civic 5d vtec e: blijven hangen in de toeren

Bouwjaar: 1997

hallo allemaal hier volgt mijn probleem.
ik start de motor toerenteller staat op 1100 . ga een stukje rijden of laat hem warm draaien gaat hij 1500 toeren draaien constant. geef ik gas dan zakt ie heel snel naar 900 en schiet dan snel weer naar de 1500.

bij honda uit gelezen niks aan de hand,
er zijn geen vacuum slangen lek de stationeer regel motor is schoon gemaakt.en lucht klep is ook brand schoon

nu hoorde ik dat de injectoren ook nog wel eens smerig werden en dat het vaker voor kwam , heb nu een potje injector cleaner er in gegooid maar tot zo ver nog geen resultaat.

wat me wel op valt is dat de temperatuur meter net iets onder de helft staat, precies op 2 derde van de helft, heb de zekering van de electrische van er uit gehaald en de auto lang stationeer laten draaien maar hij werd niet warmer,

heeft iemand het zelfde mee gemaakt met zijn auto. deel je ervaring.

jeroen20g

Geplaatst door jeroen20g (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

In ieder geval hoort de temperatuurmeter op 1/3 te staan, dat hebben ze allemaal. Zit er geen schakelaar op die het toerental laat oplopen voor de airco? (als hij dit heeft tenminste). Temperatuursensor van het motormanagement goed?

tjAb (0), 18 jaar geleden

Als ik dit zo lees denk ik aan de automatische choke. De automatische choke zorgt ervoor dat de auto in het begin om 1500 toeren blijft draaien. Zordra de motor op temperatuur is, dan horen de toeren weer terug te vallen naar zo'n 750. Misschien dat je hier iets mee kunt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.