Honda Civic: check engine lampje bij constante snelheid rijden

Bouwjaar: 1994

Ik ben in het bezit van een Civic Coupe 1994 Esi Met D16z9 motor. Hij heeftf nu 175000km gelopen en ik heb hem gekocht met 168000 km. Het is echter niet fijn rijden want elke keer als ik een koude start maak en 100 meter heb gereden gaat de auto tussen de 2000-4500 rpm inhouden. Tot op bijna volgas! met volgas houd hij niet meer in.
Als je gas geeft hoor je het geluid wel veranderen, de trekkracht veranderd echter niet, alsof hij verzuipt... als je 15 seconden met bijna volgas blijft rijden(inhoudend) komt hij er ineens doorheen en trekt als een tierelier.Precies op het moment dat hij erdoorheen komt gaat het oranje lampje branden. als ik de motor uit en aanzet is het lampje en het inhouden verdwenen...(waarschijnlijk omdat hij het alleen met koude motor heeft.)
Ook als je op de snelweg rijd en niet volhoudend 15 seconden met bijna volgas aan het rijden ben geweest, gaat er een soms een oranje checkenginelampje branden indien er constante snelheid word aangehouden. Wie kan me helpen vertellen wat er nou kapot is? lambda sonde? er zit n bosch in...geen idee of dat wel hoort.

ik hoop op reactie
MVG

macgill

Geplaatst door macgill (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wiener (0), 19 jaar geleden

Code's laten uitlezen.
En zien wat het probleeem is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.