Honda Civic: Motor start niet van Honda Civic Aerodeck

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5i V-TEC

Wie helpt mij met het volgende probleem.

De motor van mijn Honda Civic Aerodeck start soms niet. Het volgende is het geval: Als mijn auto een paar dagen heeft stilgestaan start hij altijd. Ik rij dan bijvoorbeeld 20 kilometer, parkeer de auto en als ik dan een uurtje later wil starten gebeurt er niets. Er is wel contact. Alle lampjes op het dashboard branden dan even, maar dat is normaal. Wel blijft het lampje van de sleutel knipperen. Ik kan dan de sleutel omdraaien wat ik wil, maar er gebeurt niets. Ook de startmotor doet niets. Bij de Honda-dealer is het contactslot vervangen en is er een nieuwe transponderring ingezet. Dit heeft niet geholpen.

Het vervelende is dat wanneer de wagen bij de dealer is hij altijd start. Alleen een keer niet toen ik hem kwam brengen. Helaas hebben ze toen geen foutcode uitgelezen. Een van de monteurs heeft het vermoeden dat het met de centrale deurvergrendeling heeft te maken. Maar zolang de motor gewoon start kunnen ze niets vinden. Ik heb ook al aan ze voorgesteld dat ze eerst een stuk moeten gaan rijden, maar ik weet niet of ze dit gedaan hebben.

Wie herkent dit probleem en/of heeft een oplossing hiervoor?

Alvast bedankt voor het meedenken.

maarten99

Geplaatst door maarten99 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

honda-men (0) PRO, 15 jaar geleden

Beste maarten,

Waarschijlijk is het je hoofdrelais wat niet goed werkt, even doorsolderen

vr.gr
honda-men

Pivavar (50), 15 jaar geleden

relais

honda-men (0) PRO, 15 jaar geleden

Beste Maarten,
Hoe is het afgelopen met je hoofdrelais?

gr
honda-men

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.