Honda Prelude: Motor valt uit, ook tijdens rijden.

Bouwjaar: 1998, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2

Motor valt vaak direct weer uit na starten, en sinds kort ook onder het rijden. Op dashbord knippert groen lampje met een sleutel-icoon.
Probleem begint steeds vaker voor te komen, laatste keren tot 20x toe nóg niet starten.
Heb al een aantal garages geraadpleegd, meesten zeggen verschillende dingen.

Kan enigszins door weersomstandigheden komen/verergeren, auto rijd ook niet érg veel kilometers(weinig zelfs), maar zelfs met slecht weer hoort een auto niet zomaar uit te vallen. Wellicht dat een dergelijk detail iets aangeeft voor iemand die dit probleem ook heeft gehad.

Heb al het een en ander nagelezen en uitgesloten: T is iig niet de brandstofpomp/filter; In dat geval zou de motor ook moeten inhouden, en dát is zeker niet het geval(hij's een tikje lui, maar die 150+pk heeft ie nog wel). Zelfde logica dus ook voor bougies of die bekabeling: Dat verneem je ook want dan pruttelt ie/loopt ie op 3 poten".

1 garage suggereerde dat het een kapotte ontsteking was: Die werkt tot zover een beetje maar er 'gebeurt dit onderweg' en hij valt uit; Geen ontsteking: motor uit.. Zou kunnen, maar eer ik achter een dergelijk onderdeel aan ga zou ik graag iets meer advies inwinnen.

Dreadnaught

Geplaatst door Dreadnaught (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Prelude? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Pivavar (45), 5 jaar geleden

Contactslot / ontvanger.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Prelude of stel zelf een nieuwe vraag.