Honda Civic: motor wil nauwelijks tot niet aanslaan

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: d15b2

hallo allemaal willen jullie even allemaal met me mee denken naar een oplossing voor deze auto
ik heb hier een honda civic staan waarvan de complete ontsteking gestolen is nu heb ik er een ander ontsteking ingezet met nieuwe rotor ,verdeelkap, bougies, bougie kabels ,ontstekingsmoduul en bobine .

maar als ik de auto nu wil starten dan wil hij moeizaam aanslaan of helemaal niet en als hij aan wil slaan dan is er een luide plof hoorbaar afkomstig uit het luchtfilter volgens mij ?

ik heb zelf ook alle standen van de afstelling geprobeerd maar mocht niet baten
kan ook iemand mij even een plaatje geven van hoe de bougie kabels moeten zitten want volgens mij zitten die ook niet goed meer en door het vele malen om zetten ervan weet ik niet echt meer wat de juiste volgorde was

ik hoop snel wat te horen van jullie

alexgtr

Geplaatst door alexgtr (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

Ontstekingsvolgorde 1342, 1 is de eerste vanaf de distributie.

Zet het vliegwiel op BDP (merkteken op poulie), en trek de ontstekingskap eraf, de richting die de rotor wijst is cilinder 1(of 3). kijk welke kant de rotor draait als je hem start, en plug de kabels in aangegeven volgorde op de ontstekingskap. mocht hij nog niet lopen, probeer dan mogelijkheid dat de rotor naar 3 wees, en dan zou hij moeten lopen.

P.S, om ZEKER te weten welke cilinder de rotor aanwijst, trek je de kleppendeksel los, en controleer welke kleppen ingedrukt staan, staat cilinder 3 op tuimelen, dus alletwee de kleppen NET aangedrukt, staat de rotor naar 1 en omgekeerd.

Groeten Marcel

alexgtr (0), 16 jaar geleden

ok dan thnx ga ik strax ff proberen als het hier droog is

en dan zal ik gelijk ff posten of het geholpen heeft

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.