Honda 0: motorkontrolelampje blijft branden?

Bouwjaar: 2006

Beste allemaal,
Sinds 2 weken heeft mijn prelude een raar defect, toen ik de auto op een schuinekant parkeerden en uitstapten hoorde ik een ratelend geluid. Ik dacht eerst aan de waterpomp maar dat was het niet, een dynamo had ook nog gekunnen. Plotseling leek het wel of de motor op een aantal bougies nog ging lopen en of de motor zou gaan afslaan. Na wat pruttelgeluid ging de motor weer meer stationair lopen, ik dacht aan vuile benzine of brandstoffilter. Na wat gas gegeven te hebben reed ik weer op weg naar mijn huis zo'n 4 km verderop. Ik dacht maar aan 1 ding, zorgen dat ik stil sta op de parkeerplaats en gissen wat het kon zijn. Na de forum van Problemcar gelezen te hebben viel het mij op dat ik dus niet de enige ben met zo'n HONDA probleem. Wie kan mij helpen om er achter te komen wat het kan zijn waarom de auto inhoud bij gas geven, pruttelend en ratelend geluid maakt als ik het gaspedaal intrapt, en het motorkontrolelampje soms blijft branden. Als de motor normaal zou lopen en accelereert dan mag het lampje blijven branden tot de auto 100 jaar zou zijn. Is er ook een manual of schema te zien van dit probleem, en waar zit de EGR systeem?

ps, ik heb al de bouzies en de luchtfilter vervangen, de accu losgehad maar mocht niet baten.

Wie geeft mij de juiste antwoord of kan mij helpen voor een vergoeding?

Groet Ray.

rayprelude

Geplaatst door rayprelude (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ray laat eerst het storings geheugen van de motor uitlezen om tebeginnen is dat het beste dat kan je misschien op weg helpen in de goede richting.
groetjes jan.

rayprelude (0), 17 jaar geleden

Hier Ray weer. Wat gek, ik heb de accu los gemaakt en de bouzies vervangen en de motorcontrolelampje brandt niet meer na het starten. Toch blijf ik met een slecht lopende auto zitten, kan het nu nog de bougiekabels zijn of wat anders? De ontsteking, iemand hier ervaring mee. Wie wil er wat verdienen om mij hier snel mee te helpen, welke automonteur kan nog wat zakgeld gebruiken?

Groet, Ray

THEFXR (0), 17 jaar geleden

hoi, graag wat meer info over jouw prelude, welke gen, bouwjaar, motor,?

rayprelude (0), 17 jaar geleden

Hoi hier Ray, nou we hebben het gevonden. Een nieuwe ontsteking bij auto kraaij in harderwijk gehaald en hij loopt weer als een trein. Niks geen lampjes die branden op het dashbord meer. De lager in het ontstekingshuis was stuk gelopen en fijngemaald.

Groet Ray en fijn dat er deze forum bestaat voor auto problemen.

THEFXR (0), 17 jaar geleden

dat is idd een bekend kwaaltje bij de lude, je hoorde hem niet ratelen tikken?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda 0 of stel zelf een nieuwe vraag.