Honda Civic: Radio in auto platsen. hoe precies.

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300 12v

Ik wou graag weten welke kelur draad voor wat is.
Ik heb ondekt dat de blauw met wit stroom is.
Blijven over

Geel met rood.
Rood met zwart
Blauw
Zwart
bruin
zwart met grijs.

Welke is voor massa.
Ik zou graag weten welek ik precies moet gebruiken.
De radio die er wordt ikn gezet is een jvc type.kdg -162
Met cd speller.


Bij voor baat dank.

galant3451

Geplaatst door galant3451 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

afschrijving? (0), 17 jaar geleden

dan zou je zeker moeten weten dat de kleuren van de draden universeel zijn, ik zou daar niet zo op vertrouwen, naast plus en min heb je vaak 2 boxen die ieder 2 draden hebben, deze zijn al makkelijk op te sporen, blijft over massa, plus en eventueel constant stroom. gr. harry.

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

idd, als je de speakerdraden op wilt zoeken kun je het beste bij de speakers kijken. Als de draden per 2 uit je dashbord komen, kun je er van uit gaan dat dat je speakerdraden zijn, kun je testen met een 1.5 V batterij, ff tussen de draden in doen, hoor je een krakend geluid uit een speaker. En voor de rest kun je beginnen met meten. Zorg ervoor dat de multimeter een goede massa heeft. Je zult een draad kunnen vinden waar contstant spanning op staat, eentje waar spanning op komt als je de contactsleutel (1 of meerdere standen) verdraait, er kan er ook 1 zijn waar spanning op komt als je je verlichting aan zet, er kan er 1 zijn waar nooit spanning op komt, dat is wsl je massa (wel ff controleren !!) en dan kunnen er nog onbekende draden over blijven, bv de aansturing van een electrische antenne. Kortom een leuk zoekplaatje voor de zondag :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.