Jaguar XJS V12 HE 1982: Benzinepomp

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 5300, Vermogen (kw): 270

De benzinepomp van mijn Jaguar start niet automatisch op (normaal treedt de pomp in werking als de wagen gestart wordt) de pomp is nieuw en werkend. zou het kunnen dat de relais van de pomp defect is , en waar staat de relais? Kan iemand mij helpen? groeten Toon

Sandandonio

Geplaatst door Sandandonio (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar XJS? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

memos (10) PRO, 1 jaar geleden

Weet niet uit mijn hoofd waar het relais zit Tom, maar je kunt meten op de pomp of daar spanning komt. Op contact even een 10 sekonden en tijdens starten moet daar spanning komen.

Indien geen spanning naar de zekeringkast en voorzichtig de relais 1 voor 1 even aantikken. Vaak als het een relais is dan is de oorzaak dat hij blijft kleven.
Heb je wel spanning dan zouhet ook de massa bij de pomp kunnen zijn en dat is ook eenvoudig te controleren door een extra massadraad aan te sluiten.

check

Beste antwoord, geplaatst door Sandandonio (0), 1 jaar geleden

Hallo iedereen, ik heb het probleem met de benzinepomp gevonden. De veiligheidsknop om de benzinetoevoer af te sluiten bij een ongeval (onder aan de linker deur) was ingeschakeld, bij het uitschakelen van deze knop was het probleem van de baan !
Ik heb ook weer ontsteking aan de bougies (het was de stroomversterker die defect was (ik had twee occasies gekocht in Engeland en blijkbaar was geen van beiden in orde ! ) nadat ik een splinternieuwe stroomversterker heb aangekocht en gemonteerd was het probleem opgelost ! Nu moet ik nakijken waarom de injectoren niet werken (met startpiloot wil de wagen bijna starten) misschien zijn de filters aan de injectoren verstopt door het lange stilstaan van de wagen.... misschien heeft iemand ervaring met dit nieuw probleem :) Wordt vervolgd ....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar XJS of stel zelf een nieuwe vraag.