Jaguar S-Type: beperkt motorvermogen in display

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 V6 Sport

Wij hebben deze auto in 2007 gekocht. Heeft altijd goed gelopen en geeft nu aan beperkt motorvermogen in display. Boven 120 km per uur reageert hij niet meer goed op gas geven, maar rijdt verder nog steeds goed en rustig.
Nu hebben wij de auto laten uitlezen en jaguar dealer heeft geadviseerd om ook grote beurt te geven en bougies etc. te vervangen. Foutcode zou dan wel verdwijnen.
Bij grote beurt zijn o.a. bougies, inlaatspruitstukpakking, bobines en een wiellager vervangen.
Auto blijft nu echter de ene foutcode na de ander geven volgens dealer. Verder geeft dealer aan dat auto van de 240pk's maar 100 pk gebruikt. Oplossing volgens dealer zou zijn om de ketting te repareren, kosten ca EUR 4.000.
Wij hebben aangegeven dat wij dan, gezien de dagwaarde van de auto, wellicht gewoon blijven rijden met de auto zoals hij was, want dat is zeer aanvaardbaar en dan zien we verder wel. Overigens met pijn in t hart.
Echter nu hebben wij de auto mee naar huis gekregen en hij maakt allerlei rare geluiden, hij maakt bij het gas geven een heel rauw geluid, alsof de uitlaat kapot is, bij stationair draaien trilt hij en bij gas geven stottert hij en bij optrekken bokt hij bij 60 km per uur. Ik moest mijn alarmlichten uitzetten bij het invoegen op de snelweg !! Kortom, wij kennen onze auto niet meer terug.
De dealer geeft aan de auto nogmaals helemaal na te kijken en dit laatste probleem op te lossen, maar de moed zakt ons in de schoenen. Ook qua kosten gaat dit enorm uit de hand lopen ben ik bang, gezien alleen al de kosten van het motorstoringsonderzoek. Is er iemand dit dit/deze problemen herkent en raad weet?

brunomax1

Geplaatst door brunomax1 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar S-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Mogelijk is als een gevolg nu de katalysator verstopt. Dat kost heel veel vermogen en maakt rare geluiden - beetje een stofzuiger geluid.
Trillen bij stationair kan een gevolg zijn van een cylinder die niet meer mee doet.
Misschien een bobine probleem of een injector die niet meer werkt of een mechanisch probleem.
Bobines zijn al vervangen dus is een beetje raar. Was dit gelijk na de grote beurt?

Wat zijn al die foutcode's (Liefst compleet met nummer).

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Ik zou sowieso eerst met die dealer eens in conclaaf gaan.
Dit lijkt helemaal nergens op natuurlijk.
Je zet de auto daar neer met een klacht en je krijgt de auto terug met een waslijst aan klachten.
Wat zijn dat voor een stel prutsers om een klant zo de straat weer op te sturen.
Als ze die auto na de reparatie uitgelezen hadden waren ze tot de conclusie gekomen dat de auto niet goed is.
En de auto dan zo meegeven en hopen dat de klant het niet merkt.
Aangetekende brief naar dealer met de omschrijving van de klacht en wat er gedaan is en wat er aan gedaan gaat worden.
En alles op hun kosten,garantie op de reparatie.

brunomax1 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reacties. Wij hopen er met de dealer nog wel uit te komen, maar ik maak me zorgen over alle foutmeldingen die de auto geeft. Een paar jaar terug gaf de display aan dat er een storing in de automaat zat, terwijl daar bij het rijden niets aan te merken was. Er werd toen ook al vrij snel voorgesteld om er dan maar een nieuwe automaat in te zetten.
Ik ben er toen op aan blijven dringen om verder te kijken, want het was gewoon niet logisch. Toen bleek dat er een sensor kapot was en die is vervangen. Het probleem was toen opgelost. Ik krijg nu de indruk dat men toch heel graag meteen zaken vervangt en blindelings naar de computer "luistert". En dat maakt mij ongerust. Want het bestaat toch niet dat zo'n auto niet gemaakt kan worden? Oldford, ik zal de foutcodes opvragen en ik zal ook uw opmerkingen doorgeven aan de dealer. Heeft u een mening over de door hen voorgestelde reparatie van de ketting? Ik stel uw advies zeer op prijs.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik zie hier van daan niets en weet nog geen foutcodes: maar kettingen kunnen uitrekken, ja. Meestal krijg je daar een specifieke foutcode voor.

Het is allemaal een beetje tegenstrijdig.
"dealer heeft geadviseerd om ook grote beurt te geven en bougies etc. te vervangen. Foutcode zou dan wel verdwijnen."
"Bij grote beurt zijn o.a. bougies, inlaatspruitstukpakking, bobines en een wiellager vervangen. "
Wiellager heeft er niets mee te maken, dus die vergeten we - zal wel bij de grote beurt geconstateerd zijn dat het nodig was.
Bougies hoort wel bij een grote beurt. Inlaatspruitstukpakking zeker niet en bobines ook niet. Die vervang je als er aanwijzingen daarvoor zijn.
Waarschijnlijk foutcodes gehad voor misfires. Maar normaal gesproken is het vervangen van 1 van die 2 de remedie.
Het lijkt in 1e instantie overdreven als er valse lucht is om dan ook nog alle bobines te vervangen.

Die ketting is (als het al zo is) ook niet uitgerekt tijdens de grote beurt. Dat was dan al voor de beurt.
ALS (grote als) daar ook al een foutcode voor stond, gaat een normale grote beurt dat niet oplossen.

Uit laten lezen kan zowat iedereen voor je die over een algemene EOBD/OBD2 scanner beschikt.
Mocht je dat willen kun je ook naar de eerste de beste beetje professionele universele garage gaan en dan bedoel ik geen bandenstation.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Uit laten lezen en foutcode's hier plaatsen.
Dan kunnen de profi's hier er misschien iets zinnigs over zeggen.
Ik zou die garage er even niet aan laten prutsen want ik heb de indruk dat ze er niet veel kaas van gegeten hebben.

brunomax1 (0), 12 jaar geleden

Het probleem is inmiddels geheel naar tevredenheid opgelost. De auto is dezelfde dag nog door de dealer opgehaald. Er bleek een prop vanaf het motorgedeelte voor de katalysator te zitten, waardoor de uitlaatgassen niet goed wegkonden. In ieder geval rijdt de auto nog beter als voorheen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar S-Type of stel zelf een nieuwe vraag.