Jaguar X-Type 2006: Brandstofdruk sensor storing

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2500

Ik heb eventueel interesse in een Jag X-Type 2,5L V6 die een storing geeft op de brandstofdruk sensor. Het gekke is dat ik die sensors op internet eigenlijk vooral bij diesels tegenkom. Nu moet ik ook zeggen dat ik vooral van de oldtimers ben, bij wat jongers is de parate kennis beslist minder.
Mijn vragen:
- Heb ik er last van met op LPG rijden?
- Waar zit die sensor?
- Is die enigszins gemakkelijk bereikbaar en te vervangen?

Alvast hartelijk bedankt voor de reacties.

Danny van Leeuwen

Geplaatst door Danny van Leeuwen (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar X-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Tijden veranderen. Ook bij benzine motoren wordt hogedruk inspuiting gebruikt en dan heb je echt een brandstofdruk sensor nodig. Sommige modellen hebben er zelfs 2. 1 voor de hoge druk en 1 voor de lage (opvoer) druk. Of deze motor ook hogedruk inspuiting heeft, weet ik niet.

Wat was de foutcode? Exacte tekst en/of nummer indien mogelijk.

Enne, als het simpel te repareren is, waarom doet de verkoper dat dan niet?
Ik zou het de verkoper laten repareren en dan pas gaan praten en eerst proef rijden (op benzine en gas) voor dat je koopt.

Danny van Leeuwen (0), 3 jaar geleden

Dank voor je antwoord.
We gaan sowieso proefrijden, dat is geen punt van twijfel. Mijn ervaring is dat er genoeg verkopers zijn die best wat met de prijs willen doen, als een storing niet opgelost hoeft te worden.
Waar het mij nu om gaat, voordat ik een eind ga rijden om te kijken, is of e.e.a. enigszins bereikbaar is. Zo ja, is me dat de rit best waard.

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Stel even dat de foutcode juist weergegeven is en dat die sensor makkelijk bereikbaar zou zijn.
Dan nog hoeft het niet de sensor te zijn die defect is, maar kan het ook aan de bedrading liggen.
Die bedrading is al een stuk minder toegankelijk. Heel soms (zeldzaam maar niet onmogelijk) zit het defect in de motorcomputer zelf. Die reparatie kan een stuk duurder uitvallen als je aanname.
Gewoon wachten tot de verkoper de boel gerepareerd heeft of het heeft laten repareren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar X-Type of stel zelf een nieuwe vraag.