Jaguar X-Type: RAW+ grootlichtschakelaar X-type werken niet meer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 V6

Sinds een paar dagen werkt de schakelaar links van het stuur ten behoeve van de RAW en grootlicht niet meer.
Echter, het knopje ten behoeve van de boordcomputer, eveneens bevestigd aan de schakelaar aan de linkerkant van het stuur, werkt wel. Bij het indrukken van het knopje aan de schakelaar wordt op het display namelijk het verbruik, gereden kilometers ed. gewoon zichtbaar. Daarnaast werkt de verlichting van de RAW wel indien de gevarenverlichting (knipperlicht) wordt aangezet. Wat mij ook is opgevallen is, dat ik geen tikkend geluid hoor wanneer ik de RAW aanzet en op het instrumentenpaneel (display) knippert het lampje van de RAW evenmin. Dit geldt ook voor het lampje op het instrumentenpaneel tbv de grootlicht.

De garage bij mij in de buurt heeft een zgn. diagnose uitgevoerd en dacht in eerste instantie dat de schakelaar kapot was. Echter, na het vervangen van de 'defecte' schakelaar door een nieuwe werkten de RAW en grootlicht nog steeds niet. De garage heeft, naar zijn zeggen, alle (hoofd)zekeringen nagelopen. Na telefonisch contact door hun met een Jaguardealer zou de vermoedelijke oorzaak een defecte 'body-computer' zijn?! Ik vind dit uitermate vreemd aangezien de boordcomputer en knipperlichten, die eveneens via deze schakelaar worden bediend, wel naar behoren werken.

Ik ben er inmiddels zelf achter gekomen dat indien ik via de ab de portieren vergrendel en het alarm inschakel de knipperlichten drie keer aan en uit gaan (normaliter is dit 1 keer kort en 1 keer lang) en het rode alarmlampje van binnen niet gaat knipperen (normaliter dus wel). Als ik vervolgens de portieren via de ab ontgrendel dan gaan de knipperlichten niet knipperen terwijl dit normaliter wel het geval was.

Heeft iemand enig idee wat hier de oorzaak van is cq. zou kunnen zijn?

jaguar2001

Geplaatst door jaguar2001 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar X-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Rocky, rijdt ens bij De Zeeuw (ford) langs, het betreft hier een luxe mondeo, miss dat zij zo weten wat je kunt resetten

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar X-Type of stel zelf een nieuwe vraag.