Jaguar X-Type: volgns garage versnellingbakprobleem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 automaat

is auto van mijn vader die bij garage was voor een kleinigheidje. Echter toen chef werkplaats de auto van showroom naar garage had gereden (showrrom is voorkant, garage acheterkant van gebouw) kwam hij met mededeling dat binnenkort waarschijnlijk de versnellingbak het zou gaan begeven omdat die, als je rustig van 3 naar 2 laat terugschakelen, schokt (volgens hem). De auto heeft ca. 180.000km (nette en over algemeen rustige km's, mijn vader is inmiddels 80 :) ) gelopen en volgens chef gaat een bak maar 2ton mee, dus het zou kunnen.. Wij hebben echter niks gemerkt tot nu toe. Is dit een bekend probleem bij dit type auto? Heb wel gelezen dat Jaguar de bak-olie nooit ververst. Is dit misschien een idee om dit nu wel een keer te doen?

W.Gruijters

Geplaatst door W.Gruijters (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar X-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou de een zegt kan geen kwaad om de olie teverversen ik ik heb al een paar keer mee gemaakt dat de bak het na de verversing begaaf omdat al het vuil los komt zeggen ze of hebben ze me wijs gemaakt.
bij de bakken die een interval hebben voor het versen heb ik het niet mee gemaakt.
ik zou zeggen lekker blijven rijden.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar X-Type of stel zelf een nieuwe vraag.