Jdm Brommobiel : JDM: motor valt terug in toeren

Deze JDM van 2000 heeft van het ene op het andere moment motorisch een probleem. Hij wil in eerste instantie keurig 45 km/h , maar na een paar honderd meter houdt de motor in en valt hij terug naar 25 a 30 km/h. Gas wat los en weer volgas kan hij weer even naar 45 km gaan , om even later weer terug te vallen. OOk bij niet rijden en volgas geven valt hij terug.

Brandstoffiters vervangen zonder resultaat. We hebben toe de brandstof met een elektrisch pompje rechtstreeks verbonden naar de brandstofpomp en ook dan valt hij na in eerste instantie weer goed op toeren te gaan draaien terug in toeren. Dus ik vrees dat er iets in de brandstofpomp niet goed is. Iemand hier een idee van wat het kan zijn en hoe dat is op te lossen?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jdm Brommobiel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

siem,
zit de gasstang onder het kleppendeksel,ik heb ooit zoiets gehad toen was daar een veer los.
of het was de stang van de regelateur, het is al zo lang geleden,maar kijk onder het kleppendeksel.

hans

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat voor motorblok praten we? Lombardini?
Doe anders iets geks, ga eens rijden met een elektrisch pompje én een losse jerrycan (of colafles of zo) diesel. Soms zit de dieseltank vol met rotzooi namelijk.
Tankdop en of tankontluchting ok?

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

@Hans, het is een Yanmar diesel en waar jij over spreekt is een blok dat in de Microcar zit. (Ik meen Lombardini)

@marcel, ik heb rechtstreeks op de pomp een elektrisch opvoerpompje geplaatst en een jerrycan als tankje gebruikt. Dus daarmee het hele brandstofcircuit buitengesloten. Werd het niet anders van, dus vrees ik dat het in de brandstofpomp zelf zit??

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Deze motortjes zijn loeibetrouwbaar eigenlijk. vreemd. Er zit een klein handpompje op het lijnpompje , probeer eens bij te pompen en flink gas geven?

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Probleem zat hem wel degelijk in een verstopping in de aanvoer vanaf de tank. Ik heb gisteren een elektrisch pompje geplaatst en dat wilde niet echt gemakkelijk (geen ruimte daar achterop het blok) en dacht dus eventjes snel een leidinkje met de hand vast te houden en toen even snel testen.

Vandaag na je opmerking marcel toch even geduldig de leidingen goed bevestigd en met een literfles diesel gaan rijden en toen was het perfect. De electrische pomp toen op de originele tank aangesloten en weer inhouden. De leiding doorgeblazen en na een knal gehoord te hebben van waarschijnlijk een verstopping heb ik hem weer aangesloten en was het nu goed.

Achteraf had ik dus beter direkt de leiding door moeten blazen, maar ja dat is zoals zo vaak achteraf.

In elk geval bedankt mn marcel voor je opmerking dat die brandstofpompen loeidegelijk zijn, want anders hadden we daar misschien op uitgekomen en nu werden we tenminste weer even keurig terug naar de basis gestuurd...

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Fijn dat je het gevonden hebt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jdm Brommobiel of stel zelf een nieuwe vraag.