Jeep Cherokee: Automaat Schakeld Soms Niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

Het probleem. Soms vaniut stilstand schakeld hij niet meer op blijft in de eerste versnelling.Als ik dan stop en de motor en contact uitschakel en dan weer start dan schakeld hij weer.Dit gebeurd regelmatig.Weet iemand een oorzaak?

k.kloosterman

Geplaatst door k.kloosterman , lid sinds 11 jaar geleden

2 Reacties

jvr, 11 jaar geleden

Koen,

De versnellingsbak lijkt in de "limp-home-mode" te gaan. Dat betekend dat je alleen nog de tweede versnelling en achteruit beschikbaar hebt (om nog naar huis of de garage te kunnen rijden dus). Door het contact uit en aan te zetten reset je de computer en zal hij weer normaal functioneren, maar voor even.

Controleer het transmissieoliepeil en of de olie nog helder is en niet verbrand ruikt. Veel transmissie problemen zijn te verhelpen door de olie en filter te (laten) vervangen. Gebruik de voorgeschreven olie.

Zie ook: http://www.allpar.com/fix/trans.html

Laat hem anders bij de garage of dealer uitlezen om wat gerichter te zoeken.

Gr,
Jvr

the1ed, 11 jaar geleden

hey, ik heb dit ook voor gehad, heb hem laten uitlezen en de output speed sensor bleek kapot, de automaat heeft nog meerdere sensoren, dus best laten uitlezen alvorens te experimenteren, grtz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.