Jeep Grand Cherokee 2007: Hoogteverschil L & R spiraalveren achter

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 642.980, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 160

Onlangs heb ik de spiraalveren achter vervangen door een meer progresieve versie. Echter nu blijkt dat een zijde ca 4 cm hoger staat dan de andere zijn. Ok orginele veren terug geplaats en ook deze vertonen hetzelfde beeld ( nooit op gelet trouwens ) Beide set meten dezelfde hoogte, wat zou de oorzaak hiervan zijn .... een mogelijk ontzette stabilisator stang ? graag jullie ideeen :)

Dekkerl

Geplaatst door Dekkerl , lid sinds 16 jaar geleden

8 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Iets krom , zit er extreem meer gewicht aan 1 kant , rubbers verzakt van de as .

Dekkerl, 4 maanden geleden

Er is geen extreem gewicht aan een zijde (of je moet de brandstoftank meerekenen maar dan zou het opgelost moeten zijn bij een lege tank ) . Het enigste wat ik kan verzinnen is de stabilisatorstang, de vraag is kan deze bij deformatie dit veroorzaken ??

Dekkerl, 4 maanden geleden

De rubber zittingen van de spiraalveren zijn overigens vervangen en ook de schokbrekers .

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Als hij genoeg krom is dan houd hij de boel wel tegen , om er achter te komen , los maken en meten of het wat uit maakt .

Dekkerl, 4 maanden geleden

Je heb een punt als ik ze losmaak dan zal de wagen als het goed is zichzelf oprichten... Ik kom erop terug.

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Als je geluk hebt wel dan weet je waar het aan ligt anders wordt het verder zoeken naar wat er krom is , hoe is het trouwens aan de voorzijde , auto staat wel op een goede vlakke vloer bij het meten , is ook vooruit en achteruit gerold zodat alles zich kan zetten.

Beste antwoord, geplaatst door Dekkerl, 4 maanden geleden

Het was inderdaad de stabilisatorstang 12 cm verschil ten opzichte van elkaar ( oorzaak onbekend )

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Zal een keer een flinke sprong gemaakt hebben vermoed ik , maar mooi dat het opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Grand Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.