Jeep jeep wrangler: motor 2.5 injectie

Bouwjaar: 1995

bij koude motor is er een getik hoorbaar in het motorblok, vooral onder de wagen duidelijk hoorbaar, je hoort het echter ook als je binnenin de wagen zit. Bij warme motor verdwijnt het geluid. Compressie is ok. Ik heb de voorste zuiger vervangen + segmenten op alle 4 de zuigers vanwege gripagesporen op de voorste zuiger, evenwel zonder voelbare sporen op de cilinderwand. Krukaslagering is nagemeten, deze is ok. Klepstoters zijn ook reeds vervangen maar probleem blijft bestaan.
Voor alle duidelijkheid, het getik was er al voordat de motor open geweest is.
Wie heeft er een idee.
Alvast bedankt voor de reacties.

GunterV

Geplaatst door GunterV (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Wrangler? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jvr (0), 19 jaar geleden

Zijn het niet gewoon je kleppen? Tikken als het blok koud is is niet heel vreemd. Als je wat gas geeft gaat het ook sneller? Als het bij warme motor (na min. of 2 stationair) over is zou ik me geen zorgen maken.

mvg.
Jvr

dupl-u-15176-5dd14a6db53d5+kip (0), 18 jaar geleden

Hallo ben hier nieuw op het forum ik heb een klein vraagje ik zit nl. met hetzelfde probleem met mijn saxo 1.4i maar het getik blijft zelfs bij warme motor en het rare is dat het bij koude motor veel minder tikt dan bij een warme. Kan iemand me helpeN???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Wrangler of stel zelf een nieuwe vraag.