Jeep Wagoneer: Rubber stuurbekrachtiging stuk

Bouwjaar: 1986, Motorcode: 5.9

Mijn rembekrachtiging begaf het vorige week.
Meteen gebeld met een aantal bedrijven om te vragen wat een nieuwe zou gaan kosten. Ik wilde alleen de vacuumpomp (neem aan dat dat de naam is) kopen. De duusrte was 360 euro excl. btw, de goedkoopste ronde de 200 euro.
Tegen beter weten in naar de sloop gegaan. Er stond wonder boven wonder een jeep uit hetzelfde bouwjaar. De rembekrachtiger bleek helaas een slag kleiner.
Thuisgekomen de defekte rembekrachtiger verwijderd om te kijken waar het probleem zat. Het rubber tussen de hoofdremcylinder en de vacuumpomp bleek gescheurd.
Het leek mij logisch dat ik die ergens zou kunnen kopen. Nou nee dus. Alleen compleet te koop, zie de prijzen hierboven.
Koppig als ik ben, was ik niet van plan zoveel geld uit te gaan geven voor een rubbertje van ongeveer 1 euro.

Dus naar een winkel in Amsterdam, gespecialiseerd in loodgieters benodigheden. Twee plakken rubber gekocht. Beetje knutselen en zie daar, een 100% werkende rembekrachtiging voor niet eens 10 euro.

Niet zozeer een probleem dus, maar een oplossing

Mexxter

Geplaatst door Mexxter (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Wagoneer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Dank voor je oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Wagoneer of stel zelf een nieuwe vraag.