Jeep Grand Cherokee: Start niet vanwege lege tank

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Ik heb mijn jeep op een helling geparkeerd met de achterkant naar beneden. Toen ik em wilde starten deed hij het niet, waarschijnlijk omdat er niet veel brandstof meer in zat en wat erin zat naar achter in de tank was gezakt. Nu moet ik waarschijnlijk de lucht uit de brandstof filter halen, maar ik weet niet hoe. Kan iemand mij helpen?

Evavdk

Geplaatst door Evavdk , lid sinds 3 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Zet eerst de auto vlak en gooi er 5 liter diesel bij in , dan start je hem er wel door vermoed ik.

Evavdk, 3 jaar geleden

Ik krijg em niet vlak, omdat ie niet start. Heb er wel 15 liter bij gegooid, maar hij start nog steeds niet...

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Zit er een drukbalg of handopvoerpompje bij je filter of brandstofpomp ?
Maak anders even een foto , kan ik het wat makkelijker zien .

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Geen lid van de ANWB ?

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Was makkelijker geweest als je de motor gegevens ingevuld had , gok op een 2.5 crd motor , deze heeft het brandstoffilter op het schutbord zitten , naast de rembooster , op het filter zit een zwarte drukknop hiermee kun je de boel ontluchten , als je geen gereedschap hebt zou je op de balg kunnen blijven drukken tot je voelt dat hij zwaar begint te gaan , je kunt ook op de balg blijven drukken en tegelijk starten , met 2 personen doen , misschien druk je de lucht er dan doorheen.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

En loopt ie al ?

Evavdk, 3 jaar geleden

Ja, bedankt voor de hulp. Ik heb de balg gevonden, soort pompje op de brandstoffilter. Toen deed ie het bijna, maar nog niet. Iemand gevraagd naar een handpompje, die ertussen gezet en toen heb ik em aan de praat gekregen. Loopt weer als een zonnetje!
En ik woon in Portugal, dus helaas geen anwb hier. Bij problemen wordt ie naar de garage gesleept en vond het probleem niet groot genoeg dat ik em daarvoor niet helemaal weg wilde laten slepen... Maar super bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.