Kia Sephia: afslaan motor

Bouwjaar: 1996

hallo mensen

we hebben een kia sephia en om met de deur in huis te vallen de motor slaat steeds af tijdens rijden of afremmen...
we zijn hiervoor al verschillende keren in de garage geweest (kiadealer) en die kunnen t niet vinden...t probleem is ook dat t (gelukkig) niet om de haverklap gebeurt echter vorige week en gisteren (13 febr) dus wel.
als ik afrem neigt de motor uit te vallen tenzij ik ff snel gas geef en de handrem even gebruik om stil te komen te staan voor bv stoplicht...
ook heb ik gehad dat tijdens rijden op snelweg ineens zomaar uit het niets de motor uitviel...ik gelukkig op de vluchtstrook stoppen startonderbr. gebruiken weer starten en ik kon weer verder rijden..
dingen zoals verdeelkap/rotor/bougiekabels ed zijn een jr geleden vervangen dachten het probleem dus gevonden te hebben maar t begint dus gewoon weer...
is dat spul ook voor niks vervangen blijkt nu KASSA
en elke keer dat zoeken in de garage en doormeten steeds auto moeten missen KASSA
gaat goed zo geen reclame voor Kia in ieder geval en dat voor een dealer die ondankst dit toch goed bekend staat zelfs bij de wegenwacht dus wij met vertrouwen daar auto gekocht .... krijg je dit maar ja kan dealer als zodanig niks aan doen !!!!!

ff als toevoeging ik heb zojuist te horen gekregen van mijn man (contakt gehad dealer) dat het waarschijnlijk de lamdasonde (?goed geschreven) is....

wie o wie kan ons helpen
we hebben dit al vanaf t begin dat we deze auto hebben nu 1 1/2 jr zo ongeveer en steeds is het niet te vinden maar t is super vervelend en ik durf zowat niet meer te rijden met die kar maar geld voor een andere heb ik niet anders ging ie er achter elkaar uit.

alvast bedankt voor reactie(s)

gr. petra

petra8919

Geplaatst door petra8919 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sephia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

michaelluijendijk (0), 18 jaar geleden

petra,
een goedkoop en makkelijk probeersel is door de startonderbreker er uit te laten halen(of te laten afsluiten)
Die dingen geven nog al een sproblemen.

gr

michael

sander79 (0), 13 jaar geleden

hoi petra

ik had het zelfde probleem. op de motor bij je "carbarateur" daar waar de brandstof in het motorblok gespoten wordt. daar onder zi een sensor op het motorblok. trek die eens los en rij er een paar dagen/weken mee zonder dat die sensor erop zit.

Ik rij al maanden zonder die sensor en ik heb nergens meer last van gehad. een nieuwe sensor kost ongeveer 60 euro bij de dealer maar weet niet wat hij hij bij cartal of brezan kost. de dealer kon mij ook niet precies vertellen wat voor sensor dit is of waar hij voor dient (lekkere dealer hé)

ik hoop dat je dit na al deze tijd nog leest en je er wat aan hebt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sephia of stel zelf een nieuwe vraag.