Kia Pride 1996: Automaat

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: B3, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 48

Beste lezer, ik had van de week problemen met me auto. De startmotor had 't begeven en de auto starte niet meer. Dus nieuwe startmotor aangeschaft en de auto gestart, toen was er nogal wat herrie dus gelijk auto weer uitgezet. Startmotor er weer afgehaald bleek voor een handgeschakelde bak te zijn. Nu de juiste startmotor gemonteerd en de auto start weer prima. Alleen nu schakelt me automaat heel laat? Ik heb naar mijn idee verder niks veranderd of versteld en snap nu dus niet wat er aan de hand is.
1e versnelling naar 2 bij 5000 toeren normaal bij ongeveer 2800 toeren. Van 2 naar 3 op 4500/5000toeren, normaal ook rond 2800 toeren en van 3 naar 4 ook 5000toeren ongeveer 90km per uur. Heeft iemand enig idee waar 't mee te maken heeft? Of heeft de bak toch schade opgelopen van de verkeerde startmotor? Want hij schakelt wel en ook gewoon normaal alleen veel te laat.

Timvr

Geplaatst door Timvr , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Pride? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Bak staat niet in de sportstand ?

Timvr, 4 maanden geleden

Hij heeft zover ik weet geen sportstand. Geen knop in interieur van sport

check

Beste antwoord, geplaatst door Timvr, 4 maanden geleden

Probleem is opgelost. Ik heb tijdens het vervangen van de startmotor een vacuümslang losgemaakt. Door dat er geen slang klem of dergelijke opzit ging 't zo makkelijk dat ik 't niet heb doorgehad. Slang gemonteerd auto rijdt weer als een zonnetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Pride of stel zelf een nieuwe vraag.