Kia Sportage: handrem afstellen

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

De handrem pakt niet goed, hij zou iets vaster zou mogen staan, ik kan hem 7 klikjes aantrekken, bij 5 klikken rolt de auto nog gewoon door.
Heb pas 29.000 km gereden, auto remt prima echter, ik merk dat als ik de handrem aantrek terwijl de auto niet helemaal stilstaat hij scheef trekt, m.a.w. dat het rechterachterwiel veel sterker remt dan links.
Onder de auto zie ik twee gescheiden remkabels naar de achterwielen lopen zonder afstelmogelijkheid.

-Hoe kan ik de handrem iets strakker zetten ?, het middenconzool is helemaal gesloten en ik zie geen afstel mogelijkheid langs of onder de handremhendel.
-Hoe wordt de (hand)remkracht verdeeld over de twee achterwielen ?

Wie kan mij helpen ?
gr. Ad

Catalina-2

Geplaatst door Catalina-2 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sportage? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

willemh (0), 10 jaar geleden

Bij mijn vorige auto kia sorento zat in het midden onder de auto een soort verdeelstuk van 1 naar 2 kabels deze kon je gewoon aandraaien om hem strakker te zetten.
Denk dat het nu ook zo zit.
bij mijn nieuwe auto zit het ook zo.

gr, willem

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik vermoed dat de handrem van de Kia Sportage gelijk is aan de Hyundai Tucson.
Bij de Tucson zit het handremgedeelte in de remschijf verwerkt met aparte (kleine) remschoenen. Door het stelwieltje in het trommelgedeelte te verdraaien kan je de handrem afstellen.
Kijk in ieder geval ook eens na of er geen remkabel vastzit. (moet soepel door de buitenmantel bewegen).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.