Kia 0: KIA sephia trilt bij 80 km/h

Ik heb net een KIA sephia (112000km) gekocht. Prima auto maar als ik rond de 80 km/h rijdt dan trilt de auto dat het een lieve lust is. Bij hoger en lagere snelheden is het aanzienlijk minder. Welke versnelling maakt ook niets uit en, nu komt het, niet altijd bij de 80 km/h treed het verschijnsel op (60% vd gevallen wel). Er lijkt geen pijl op te trekken aangezien het wegdek ook geen invloed heeft.

mogelijk interessant detail: de bandenspanning van de auto was veel te hoog (is nu ok) en niet bij elke band gelijk. De bandenspanning moet zijn 2.0 maar liep uiteen tussen 4.5 tot 6.7!

ik heb weinig verstand van auto's dus hoop dat iemand mij kan/wil helpen.

bij voorbaat dank voor de moeite!

Rick

Rickei

Geplaatst door Rickei (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

patrickkia (0), 15 jaar geleden

Dit lijkt mij een trilling in de aandrijving, probeer eens het verschil met een constante snelheid rijden zonder accelereren en wanneer je nog licht accelereert(als je bv een lichte heuvel oprijdt en je wil hem niet af laten zakken naar < 80). Als je hier verschil in voelt is het waarschijnlijk een aandrijfas die de trilling veroorzaakt.

Rickei (0), 15 jaar geleden

Ik zal het gaan proberen! mocht dat het geval zijn is dat dan gevaarlijk??

patrickkia (0), 15 jaar geleden

Het wordt pas gevaarlijk als de as herrie gaat maken, dan komt er namelijk speling op en uiteindelijk zal hij breken maar zoiets heb ik nog niet meegemaakt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia 0 of stel zelf een nieuwe vraag.