Kia Sorento: Motor vliegt naar 4000 toeren stationair

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 crdi

Ik ben op dit moment op wintersport in le corbier Frankrijk. Ik ben aangekomen en alles prima. Auto geparkeerd, 10 graden achterover. En klaar. Drie dagen later wilde we een stukje rijden en ik start de auto.

Direct gaat hij na normaal starten naar de 3800 a 4000 toeren stationair. Uit gezet, geen rook ofzo te zien. Weer aan, het zelfde. Klein stukje rijden, 100m, uitgezet, 5 min gewacht en weer gestart. Toen steeg hij naar 2000 toeren.

Stukje rijden, bij rotonde met koppeling in wel wat onzeker in toeren maar niet hoog ofzo. 6 km gereden en alles prima. geparkeerd en niks aan de hand, laat hem nog 3 min stationair lopen en in eens vloog hij weer naar 4000 toeren.

Iemand een idee wat dit is? En of dit schadelijk is om er mee naar huis te rijden.

Nogmaals verder niks geen rook of iets dergelijks!

Alvast dank!

laurenttwint

Geplaatst door laurenttwint (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sorento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 9 jaar geleden

Oliepeil al gecontroleerd ?
Lijkt me niet gezond en veilig als hij te pas en te onpas dit gedrag vertoond.
Zou er toch even mee langs een garage rijden als er geen andere optie is , geen lid van de wegenwacht , kun je die even laten kijken.

laurenttwint (0), 9 jaar geleden

Als ik rij dan doet hij dit niet, de belasting op de motor is dan veel hoger, hij rijd wel wat sneller omdat hij hoger stationair draait maar niet gevaarlijk... Geen lid van ANWB. Wel reisverzekering met vervangend vervoer bij ABN. Ga toch eens bellen.

laurenttwint (0), 9 jaar geleden

Bijzonder, bijna een maand verder en niks geen last meer van.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sorento of stel zelf een nieuwe vraag.