Kia Sorento: Niet lekker doortrekken..

Bouwjaar: 2005

Collega's

Wie van jullie kent de klacht ; Kia Sorento 2.4 i, nieuwe auto, 12.000 km.
Auto trekt niet lekker door. Het is geen snelle auto, dat weet ik, maar tijdens normaal optrekken, "aarzelt" de motor en houdt gewoon een beetje in. Het is het idee over een momentje geen vonk of benzine is. Hij hinkt een beetje, trekt niet in een soepele beweging door. Soms is het erger dan anders, maar goed is het niet .....wie helpt mij ?

Marco7106

Geplaatst door Marco7106 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sorento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Pietje9095 (0), 18 jaar geleden

de Hi-scan wat zegt deze???

Marco7106 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dag Peter,
ik denk dat dat de tester vam Kia is !?!
Hij is idd bij collega dealer geweest en er zijn geen foutcodes af te lezen. Het is ook niet echt een 'storing'in die zin. Het is meer een onprettig gevoel, de auto loopt niet lekker soepel... Kun je daar wat mee?

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

bougies/bougiekabels zou ik nakijken..

Marco7106 (0) PRO, 18 jaar geleden

Alex, die heb ik al verangen, dat wil zeggen, de kabels en de bougies. Het zijn maar twee korte kabels, naar de twee bobines op de andere twee bougies.....
Geven deze bobines vaak problemen ?

Pietje9095 (0), 18 jaar geleden

dan zou de Hi scan dat aan moeten geven.

Het is niet zo dat ie dit alleen heeft bij vol vermogen wat wel eens wil gebeuren is dat dan de airco wordt uitgeschakeld. dan kan het schokken verklaren.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

bij Hyundai (=hetzelfde) willen in enkele gevallen bobines inderdaad ook wel eens muiten. Zou inderdaad wel een storingscode in de hi scan moeten opleveren.

Je zegt dat er 'niet echt' een storing in zit.. wat geeft de tester aan dan?

Marco7106 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee,Peter...dat is niet zo; ook met airo uit is het verschijsel er. Heb ik gecheckt. En Alex, dat van die bobines heb ik zelf bedacht, hij zegt niets in de Hi Scan.... maar omdat de motor steeds een beetje inhoudt, denk ik aan een slechte vonk. Vandaar.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien in live data eens kijken naar de lambda sensoren. eerste moet een wisselend beeld geven, tweede een rechte lijn. Stappenmotor eens reinigen?

Hoeveel KM heeft íe inmiddels gelopen ongeveer?

Marco7106 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou, wij hebben zelf niet zo'n tester. De dealer heeft het gecheckt. Hij heeft ook data opgeslagen als back up (kan dat?).
De auto heeft 12.000km gereden. Lambdainfo weet ik niet.
Stappenmotor reinigen ? Regelt die niet alleen stat. toerental af ?

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Stappenmotor doet ook wel wat onder belasting meen ik. Als je de storing kan oproepen is het misschien wel geinig om toch eens met de tester eraan te gaan rijden en dan inderdaad eens naar die Lambda waarden te kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sorento of stel zelf een nieuwe vraag.